Efterårsferie i Cinemateket 2022

Efterårsferien står for døren. Det betyder ned i tempo, gode filmoplevelser og hygge. Vi har sammensat et program både for de små og de voksne. Her er både kulturnat, nye Film-X-faciliteter, Børnebiffen, SULT-særtilbud og filmserier som Wong Kar-wai, Coraline & Co. MIX Copenhagen.

Kulturnatten - med animationstema

Fredag den 14. oktober, lægger vi traditionen tro ud med Kulturnatten med spil- og filmaktiviteter og besøg af Carl Quist-Møller og 'Flugt'-instruktøren Jonas Poher Rasmussen. 

Lav din egen film i FILM-X

I efterårsferien kan du lave din egen film i FILM-X, hvor vi har guides på dagligt kl. 11-14. Vi har for nylig fået green screen i studierne, der giver nye, kreative muligheder, samt nye baggrundsfilm, hvor man eksempelvis kan blive jagtet af en drage. 

Restaurant SULT i efterårsferien 

Restaurant SULT er i godt humør og vil i efterårsferien gerne tilbyde en særpris til deres aftenbuffet, hvis du er nyhedsbrevmodtager. Når du booker bord skal du blot skrive 'Cinemateket' i noten. Buffeten er som altid inkl. vin, øl, sodavand og kaffe ad libitum. 

Mandag til torsdag: 252,- (førpris 315,-)
Fredag til lørdag: 276,- (førpris 345,-)
Tilbuddet gælder hele bordet op til 6 personer. 

Børne- og familiefilm

Børnebiffen viser herlige børnefilm dagligt, og filmserien 'Coraline og co.' byder på smukke stopmotion-film med et grotesk-farverigt persongalleri. 

Månedens Film: 'Synonyms'

Du må heller ikke snyde dig selv for den anmelderroste og legesyge ’Synonyms’, som i 2019 vandt Guldbjørnen i Berlin. Politiken kaster fire stjerner efter det originale komediedrama, der foregår i Paris, og beskriver den som ”filmisk drilleri i storform’, der trækker tydelige tråde til den franske stormester Godard. 

MIX Copenhagen

MIX COPENHAGEN LGBTQIA+ Film Festival er også på trapperne - fra fredag den 21. oktober og ti dage frem kan du opleve kortfilm, koncerter, debatter og instruktørbesøg. Eller kom med når vi inviterer de yngste til Drag Story Time med Chantal Al Arab med eventyrlæsning og sjove kortfilm. Vi sørger for snacks!

Poul Bundgaard 100 år 

Igennem efterårsferien fejrer vi, at den store skuespiller Poul Bundgaard ville være fyldt 100 år den 27. oktober. Vi viser blandt andet klassikeren Olsen-banden går i krig og Slå først, Frede. Du kan også besøge vores hyggelige bibliotek, når forfatteren til en spritny Poul Bundgaard-biografi, Jacob Wendt Jensen, dykker ned i skuespillerens farvestrålende liv og filmroller. 

Wong Kar-wai

Har du ikke fået set så mange Wong Kar-wai film, som du måske ville, så fortvivl ikke! I ferien er der rig mulighed for at kaste sig over den smukke, farverige og ikoniske In the Mood for Love, 2046 og Days of Being Wild. Det er og bliver film, som SKAL opleves på det store lærred.

Psych-out!: 'Habit' og 'The Lost Boys'

Er du mere til gys, så på med Dracula-kappen! Tirsdag den 18. oktober, når solen er gået ned, blænder vi op for to udødelige vampyrhits – ’Habit’ og ’The Lost Boys’, der får dit blod til at fryse til is af skræk i vores sædvanlige Psych-Out!-bio.

Se også efterårsferieguides hos Campaya og Børn i byen, der blandt andet anbefaler aktiviteter i Cinemateket.  

Vi ses i Cinemateket i efterårsferien!