Kampen for demokrati i Zimbabwe, Den forsvundne Leonardo og Den druknede

Den unge og karismatiske Nelson Chamisa under præsidentkampagnen i Zimbabwe i 2018. (Foto: Henrik Ipsen).
LAV ET ARRANGEMENT. Book den modige, prisvindende danske dokumentarist Camilla Nielsson som oplægsholder til at fortælle om kampen for demokrati i Zimbabwe, eller invitér en lokal kunstformidler til at lave et oplæg før visningen af filmen om verdens dyreste maleri, som måske er lavet af Leonardo da Vinci.

Søger du inspiration til at lave arrangementer med nogle af de nyeste film på Filmstriben på biblioteket, kommer her nogle bud på mulige oplægsholdere og aktiviteter.

Præsidentvalget - kampen for Zimbabwe

Den danske dokumentarist Camilla Nielsson har lavet to internationalt prisvindende film om demokratiets svære kår i Zimbabwe, og hun blev tildelt den prestigefulde Roos-pris i 2021. Book hende til et oplæg om landets tilstand og hendes egne oplevelser af kampen imod diktatur, korruption og undertrykkelse, under optagelserne af både denne film og forgængeren 'Democrats' (2014).

Kontakt:
Camilla Nielsson: T: 2567 4410 / E: thirdeye@email.dk.

Læs mere: 'Camilla Nielsson tager kampen op efter endnu en bandlysning'. DFI-nyhed august 2022.


The lost Leonardo

Denne underholdende og spændende dokumentar bringer os med ind i den internationale kunstverden, og vi bliver en lille smule klogere på magtstrukturerne, og de mekanismer der regulerer kunstmarkedet. Historien er sand og den handler om maleriet 'Salvator Mundi', som blev solgt som et muligt værk af Leonardo da Vinci og nu er ét af verdens dyreste malerier.

Forslag til oplægsholdere og materialer:
Filmen er en god anledning til at sætte fokus på det internationale kunstsalg, og de kræfter der regulerer og værdisætter kunsten. Lokale formidlere på kunstmuseer o.l. vil være oplagte til at reflektere over dette tema og samtidig slå et slag for den kunst de formidler til daglig.

Bibliotekets materialer kunne komme i spil med en spændende udstilling af romaner og faglitteratur som relaterer til filmens tema.


Den druknede

Den herboende animator Luc Perez har lavet denne helt unikke fortolkning af et afsnit i Carsten Jensens roman 'Vi, de druknede'. Filmen bringer historien og hovedpersonerne til live på en kunstfærdig måde, som Luc Perez gerne kommer ud og fortæller om.

Kontakt:
Luc Perez: T: 2673 2529 / E: luc@lucperez.com.

Arrangementet kan eventuelt suppleres med visning af dokumentaren 'Kunsten at slå evigheden i stykker', hvori Carsten Jensen fortæller om sit liv og sit forfatterskab. Findes også på Filmstriben.
 


Believer

Mere end 70.000 danskere er involveret i network marketing, men ingen er større end “Aloe Vera kongen” Kim Madsen fra Frederikshavn, der er en af verdens bedste og Diamond Manager i Forever Living Products. Dokumentaren viser, hvordan Kim rekrutterer forhandlere til sit netværk, holder motiverende taler og modtager millionchecks. Den går også tæt på Kims hårde opvækst, hans fejlslagne virksomheder, økonomiske kaos og turbulente liv.

Forslag til arrangement:
Rigtig mange mennesker har kendskab Forever Living og deres salgsmetoder, og det er noget der deler vandene. Derfor burde der være basis for et filmarrangement med en levende og engageret debat med lokale aktører.


 

Kontakt Filminstituttet

Carsten Olsen
Redaktør og bibliotekskonsulent
Tlf. +45 2537 1388
carsteno@dfi.dk