Weekenden i biografen uge 42

BILLETSALG. Hele fem danske film er på top-10 listen i efterårsferiens første weekend.

Årets formentlig største biografuge, målt på publikumstilslutning, er skudt i gang, og det med hele fem danske film blandt de ti mest sete. En understregning af, at danskerne i den grad er glade for danske film.

Den mest sete af de danske film var Tilde Harkamps ’SMUK’, der kredser om seks unge og deres oplevelser i opstarten af 1.G i gymnasiet. Godt 19.000 så filmen i weekenden, og inkluderer man forpremierer, har mere end 25.000 allerede set den. 

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Makkerparret Michael Wulf og Anders Morgenthaler (WulfMorgenthaler) står bag den animerede familiefilm ’Mugge & hans mærkelige hjerne’, der ligesom ’SMUK’ også havde premiere i weekenden. Filmen er anden film i rækken om Mugge. Forgængeren, ’Mugge & vejfesten’, fra 2019 solgte 129.000 billetter i biografen, og er siden på tværs af platforme set af 230.000 ifølge Filminstituttets publikumsmålinger. I weekenden så 16.700 publikummer så opfølgeren, som dermed blev den mest populære familiefilm på toplisten. Mon ikke ’Mugge & hans mærkelig hjerne’ kommer til at underholde mange børn hen over ferien.

Ali Abbasis danske film ’Holy Spider’, der fortæller den sande historie om en iransk seriemorder, der dræbte 16 kvinder i årene 2000-2001, og er det danske bud til årets Oscar priser, var den tredje danske premierefilm i weekenden, hvor den blev set af godt 4.200, og dermed ikke figurerer på top 10 listen.

Derudover er følgende danske film fortsat i top 10: ’Bamse’ der er ved at runde 440.000 billetter, ’Lykkelige omstændigheder’ (23.000 billetter) samt ’Alle for fire’ der nærmer sig 270.000 solgte billetter.

Mest sete film var dog fortsat de samme som i sidste weekend, nemlig hhv. ’Hvor flodkrebsene synger’, der nu runder 200.000 billetter efter sin tredje weekend, samt gyserfilmen ’Smile’, som igen i sin tredje weekend har formået at vokse yderligere 47%. Som jeg skrev om i sidste uge, steg filmens billetsalg imponerede 179% i anden weekend i forhold til premieren, og stiger nu altså igen. Det er meget sjældent, at en films billetsalg stiger i både anden og tredje weekend efter premieren, og tydeliggør hvor meget et stærkt word-of-mouth kan betyde. Det bliver spændende at følge alle filmene i den resterende del af ferien.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.