Weekenden i biografen uge 43

BILLETSALG. 'Mugge & hans mærkelige hjerne' toppede biografernes billetsalg i efterårsferiens anden weekend.

Så er de fleste vist retur efter en velfortjent efterårsferie, og det er tid til at se på, hvordan det gik i biograferne. Som nævnt i tidligere klummer, så er efterårsferien en af de allerstørste uger i biograferne, og rigtig mange valgte også i årets udgave at bruge lidt af deres ferie på den tur i biografen – faktisk var mere end 550.000 danskere i biografen inden for en uge.

Og de danske film var populære hos publikum, hvor de stod for 40% af alle solgte billetter, og hvor fire af dem var blandt de ti mest sete film. For familiepublikummet var det ’Mugge & hans mærkelige hjerne’, der var den mest sete i ferien, men også på weekendens topliste, og filmen har nu rundet 100.000 solgte billetter. 

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Man kan nemt foranlediges til at tro, at det primært er familiepublikum, der går i biografen i skolernes ferie, men faktisk står familiefilmene gennemsnitligt her ”kun” for ca. 40% af de solgte billetter. Der er altså masser af publikum til de øvrige film i markedet. Det gælder for eksempel for ’SMUK’, der i den grad formåede at ramme sin målgruppe – knap 60.000 så den over ferien, og vores publikumsmålinger viser, at tre ud af fire i publikum var i aldersgruppen 15-29 år og godt repræsenteret af især kvinderne. De øvrige to danske film på toplisten var hhv. ’Bamse’ og ’Alle for fire’, der begge efterhånden har været i biograferne i relativt lang tid, men alligevel stadig formåede at trække publikum nok til at komme på top ti.  

Af de udenlandske film var det især ’Hvor flodkrebsene synger’, som også indgår i Biografklub Danmarks program, superhelte-filmen ’Black Adam’, og ikke mindst surprise gyserhittet ’Smile’, der trak mange i biografen.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.