Weekenden i biografen uge 49

BILLETSALG. 'Julemandens datter 3' var mest populære film og steg mere end 50% i sin fjerde weekend. Se også top-15 over de bedst sælgende film lanceret op til jul.

Julen nærmer sig hastigt, og med anden søndag i advent overstået var det tydeligt også i biograferne. Med mere end 16.500 publikummer i weekenden, steg billetsalget til ’Julemandens datter 3’ mere end 50% i forhold til forrige weekend, og filmen hoppede to pladser op ad listen som den mest populære film foran hhv. 'Fædre og mødre', der ellers har ligget helt i toppen de seneste fire weekender, og den spanske premierefilm 'Den perfekte chef'. 

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

'Fædre og mødre' fortsætter i øvrigt de flotte takter, selvom den måtte forlade weekendens topplacering. Komedien rundede imponerende 300.000 publikummer som den kun syvende af årets indtil videre 182 premierefilm.

Vi er ellers inde i en periode, der de seneste år har været lidt sløv set med biograføjne. Mange har travlt inden juleferien, hvor gaver skal købes, julefrokoster afholdes, klejner bages og meget andet skal nås, inden publikum vender tilbage i hobetal (forhåbentligt) på anden juledag, der er en af de største, hvis ikke dén største, enkeltdag i biograferne.

Sådan har det dog ikke altid været. I mange år benyttede filmselskaberne ugerne op til jul til at lancere nogle af deres største satsninger. Således var det i en årrække fast tradition, at en af de nye film i 'Ringenes Herre'-serien eller en ny 'Star Wars'-film blev lanceret medio december inden juleferien.

Her har vi samlet en top-15 oversigt over film, der er lanceret op til julen og har solgt mere end 400.000 billetter – et i sandhed imponerende lineup. Læg her især mærke til 'Avatar' fra 2009, der endte med at blive set af mere end 1,15 mio. i biograferne, hvilket ikke siden er overgået herhjemme. Nu kan vi nemlig her 13 år efter den første film se frem til den første af en række opfølgere. Den første, 'Avatar – The Way of Water', har premiere 14. december, og det bliver spændende at se, om den kan nå et lige så stort publikum i en verden, der ser helt anderledes ud end dengang inden den massive konkurrence fra streaming.

Top-15 julelanceringer over 400.000 billetter

Top-10 – Weekend uge 49

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.