Weekenden i biografen uge 4

BILLETSALG. Biograferne er kommet godt i gang med det nye år, og 'Avatar: The Way Of Water' topper salgslisten for sjette uge i træk.

Fire uger inde i januar kan vi konstatere, at det nye år er begyndt fint set fra biografernes perspektiv. Efter denne weekend har mere end 619.000 publikummer lagt vejen forbi en biograf, hvilket er på niveau med gennemsnittet fra årene inden corona. Så vi nærmer os altså tidligere tider.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Det er dog især én film, som i den grad har trukket publikum op af sofaerne, nemlig 'Avatar: The Way Of Water' som vi også skrev om inden juleferien med store forventninger. Og filmen, der havde premiere lige op til jul, har bestemt heller ikke skuffet, men ligget øverst på toplisterne i seks uger i træk. Samlet har 740.000 publikummer nu set 'Avatar: The Way Of Water' herhjemme, hvilket især er imponerende set i lyset af, at filmen har en meget lang spilletid og dermed færre daglige forestillinger end øvrige film og en markant højere billetpris. Filmen har også på verdensplan været en kæmpe succes og har p.t. omsat for $2,02 mia. svarende til svimlende 14 mia. kr., og den har fortsat lange ben at gå på. 

Der er selvfølgelig også andre film på biografernes program, og med danske øjne har det været en fornøjelse at følge den lidt utraditionelle romantiske komedie ’Elsker dig for tiden’ de seneste uger. ’Elsker dig for tiden’ rundede 100.000 billetter i sidste uge, og er nu set af 108.000 samlet set.

Januar har derudover også budt på to danske premierer, hhv. komedien ’Kagefabrikken’ der er set af 9.200, og ’Den store stilhed’ som 5.800 indtil videre har løst billet til, og som høstede flotte anmeldelser ved premieren.

Top 10 – Weekend uge 4

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.