Weekenden i biografen uge 5

BILLETSALG. Seks danske film er aktuelle i biograferne, hvor billetsalget for syvende uge i træk domineres af ’Avatar’.

Der er lige for tiden seks danske film i biograferne, hvoraf nyeste er dokumentarfilmen ’Music for Black Pigeons’ af Jørgen Leth og Andreas Koefoed, der havde premiere i denne weekend til flotte anmeldelser. Du kan se de øvrige danske film i tabellen her:

Danske film i biografen

Som jeg var inde på i sidste uge, er det dog især ’Avatar 2: The Way of Water’, der har trukket publikum op af sofaerne her i januar, og den var også denne weekends mest sete film – nu for syvende gang i træk. Mere end 770.000 har nu set filmen. Vores løbende profilmålinger viser, at filmen har en meget bred aldersprofil, med en gennemsnitsalder på 40 år – 37% af publikum i spændet 15-29 år, 42% i spændet 30-59 år og 22% i 60-80 år.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Kønsmæssigt er der en mindre overrepræsentation af mænd (52%), hvilket reelt er en del højere end gennemsnittet af det samlede biografpublikum – her udgør mænd kun 46%.  Husk at du kan se publikumsprofiler på de fleste film i biograferne i vores interaktive værktøj ’Hvem ser film’.

Top 10 – Weekend uge 5

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.