Weekenden i biografen uge 39

BILLETSALG. Danske film stod for en stor del af publikumstilslutningen i biograferne i weekenden. 'Vogter', 'Mørkeland' og 'Kontra' lå i Top 4.

Biograferne blev hårdt ramt af den 'indian summer', vi oplevede i den forgangne weekenden. Det samlede billetsalg faldt godt 20% i forhold til sidste weekend, men sammenlignet med tilsvarende weekend sidste år lå den dog lidt bedre.

Den relativt lave publikumstilslutning ramte også weekendens premierefilm, heriblandt Jonas Risvigs 'Kontra'. Den blev set af 11.695 i weekenden og er nu set af i alt 17.000 biografgæster. Gennem den seneste tid har der være debat om manglen på danske film til børn og unge, og derfor er håbet naturligvis, at rigtig mange af unge vil gå i biograferne og se 'Kontra', nu hvor vejret lægger mere op til biografture.

Det er de danske film, der bærer en stor del af publikum lige nu: Tre ud af weekendens fire mest sete film var danske. 'Vogter' var fortsat weekendens anden mest sete film, selvom publikumstilslutningen faldt ift. premiereweekenden. I sin anden weekend lå den knap 30% lavere end forrige weekend og er nu set af i alt 43.600 biografgæster.

Den politiske thriller 'Mørkeland' er også fortsat pænt med og blev set af 12.700 i weekenden. Dermed rundede den i alt 230.000 biografgæster og er med til at løfte den danske markedsandel til 24%.  

For mere information

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk