Dansk film har en rig historie, der rækker mere end 120 år tilbage, til dengang i 1896 da den allerførste filmforevisning fandt sted her i landet.
Nu er et helt nyt kapitel klar i Filminstituttets 'Dansk filmhistorie', en serie der i kort form, årti for årti, præsenterer film, nybrud og tendenser, der har kendetegnet de levende billeders historie i Danmark siden den spæde begyndelse i slutningen af 1800-tallet.
Filmhistoriker Peter Schepelern, der er forfatter til serien, dækker i det seneste kapitel tiden fra 2010 til 2019 og tegner de store linjer i det netop overståede tiår.
Her kan man få genopfrisket perioden i tematiske inddelinger om blandt andet pinlige komedier og makabre krimier, film om berømtheder og besættelsen, de udfordrende artfilm, nye stemmer, stærke dokumentarfortællinger, filmene til de yngste og meget mere.
Periodens kønsdebat slog også igennem i filmene, tv-serierne stod fortsat stærkt, og Hollywood havde bud efter de danske filmfolk. Kapitlet ridser desuden det filmpolitiske landskab op med uddannelser, støtteordninger og biografmarked.
'Dansk filmhistorie: 2010-2019' præsenterer en lang række plakater fra perioden, og læseren kan gå videre på opdagelse i navne- og filmopslagene i Filminstituttets filmdatabase.