Danske premierer uge 23-24

PREMIERE. Daniel Borgmans anmelderroste spillefilmsdebut "The Weight of Elephants" når nu de danske biografer. Dokumentaren "Blodets bånd" kan opleves i DOXBIO og "Jeg hader ADHD" på tv. På Filmstriben er der i denne uge premiere på den politiske dokumentar "Krigskampagnen" og tre nye kortfilm.

 


Biograf


6. juni: The Weight of Elephants

 

 

Tre børn i en naboby er blevet bortført. For den 11-årige Adrian, der tilbringer sine dage alene med at fantasere om alle de ting, som på en gang tiltrækker og skræmmer ham, sætter det gang i forestillingerne. Adrian, der er forældreløs og bor sammen med sin bedstemor og sin nedbrudte onkel i en stille, lille by i New Zealand, ser verden hastigt ændre sig. Hans bedste ven, Clinton, dropper ham til fordel for skolens seje drenge, hans onkel opfører sig tiltagende underligt, og en familie flytter ind ved siden af. Adrian indleder et venskab med sin nye nabo, den jævnaldrende Nicole, en vild og særpræget pige med en mystisk fortid.

 

 

"The Weight of Elephants" er instruktør Daniel Joseph Borgmans spillefilmsdebut. Filmen er produceret af Katja Adomeit for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs også instruktør-interviewet "Barndommens ubærlige tyngde".

Trailer


5. juni: Blodets bånd

DOXBIO
Visningstider kan ses på doxbio.dk

blodets_band
Foto: Made in Copenhagen

Svend har 16 børn. De fire yngste sammen med Gitte, som han netop er ved at blive skilt fra efter 28 års turbulent ægteskab. Samtidig har deres fælles yngste datter, Christina, besluttet sig for at flytte hjemmefra. Men opbruddet i familien åbner en byge af spørgsmål – især for Christina, som finder ud af, at hendes familie lider af kollektivt hukommelsessvigt om hendes barndom. Det gælder især den tvangsfjernelse, som hun og hendes søskende føler, de helt uretfærdigt har været udsat for. "Blodets bånd" handler om svigt, løgne og en families kollektive fortrængninger. Men det er også en film om kærlighed, der overskygger alt.

"Blodets bånd" er instrueret af Christian Sønderby Jepsen og debutanten Pernille Bervald Jørgensen og produceret af Helle Faber for Made in Copenhagen med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


Tv


 

 

4. juni: Jeg hader ADHD

 

 

TV 2 kl. 20.00

jeg_hader_adhd
Foto: Magic Hour Films

"Jeg hader ADHD" er en film om børn i en tid, hvor stadig flere diagnosticeres med ADHD. Victor, Martine og Marino går i specialklasse på Lindevangsskolen på Frederiksberg. Specialklassens lærere og forældre beslutter at deltage i et alternativt behandlingsforløb med fokus på det enkelte barns udfordringer og muligheder frem for diagnoser og medicin. Filmen følger hele forløbet og viser, hvordan børnene i løbet af et halvt år gør store fremskridt, i takt med at de voksne omkring dem begynder at se det enkelte barn på en ny måde.

Dokumentaren havde bibliotekspremiere den 27. maj og vises i en forkortet udgave på TV 2 den 5. juni. Fra den 6. juni er den oprindelige filmversion tilgængelig på Filmstriben.

"Jeg hader ADHD" er instrueret af Erlend E. Mo og produceret af Lise Lense-Møller for Magic Hour Films med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


Dvd


6. juni: Min søsters børn i Afrika


minsøstersbørniafrika
Foto: Obel Film

 

Min søsters børn vinder en rejse til Afrika, men da forældrene ikke har ferie, må Onkel som altid træde til. I Afrika bor de ved siden af et dyrehospital, hvor de skal hjælpe dyrene. Idyllen bliver dog hurtigt brudt, da Fru Flinth også viser sig at være rejst til Afrika for at få fred for naboens børn. Men da hun bliver bortført af to krybskytter, må Onkel og børnene på en hæsblæsende jagt over den afrikanske savanne for at redde både Fru Flinth og de dyr, krybskytterne har stjålet.

 

I filmen medvirker bl.a. Peter Mygind, Mille Dinesen og Thomas Levin.

 

"Min søsters børn i Afrika" er instrueret af Martin Miehe-Renard og produceret af Michael Obel for Obel Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

 

Trailer

 

 


Filmstriben


 

 

Krigskampagnen

 

 

Krigskampagnen_still
Krigskampagnen – kunsten at sælge en krig. Foto: Adam Philp

 

"Krigskampagnen" er en dokumentarisk politisk thriller, der samler trådene i det komplekse, internationale spil, der ledte op til Irak-krigen. En række centrale vidner og whistleblowers bringer os med helt ind i de kontorer, hvor kampagner udtænkes, efterretningsvurderinger tilpasses, og taler forfattes. De var selv en del af spillet, men besluttede at offentliggøre den manipulation af verdenssamfundet, som de mente fandt sted. Ved hjælp af interviews, arkivmateriale, og analyser af krigsretorikken afdækker filmen, set fra lilleputstaten Danmarks vinkel, Danmarks, USA's og Englands regeringers politiske spil, marketingskampagner og spin.

 

Filmen er instrueret af Boris Bertram og produceret af Lise Lense-Møller for Magic Hour Films med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Læs mere i "Kunsten at sælge en krig".

 

Se "Krigskampagnen" på Filmstriben.

 


 

 

Hvor lyset kommer ind

 

 

Hvorlysetkommerind
Foto: SF Film

Elisas mand Stefan er blevet lam og hjerneskadet efter en trafikulykke. Hun passer ham hjemme og henter opbakning i en pårørendegruppe, hvor hun især får støtte fra Lukas, som selv passer sin hjerneskadede kone. Lukas gør, hvad han kan, for at hjælpe Elisa. Men det er svært for hende. Hendes svigerforældre mener ikke, at hun kan klare situationen, og de vil have deres søn indlagt på et plejehjem.

 

Filmen er instrueret af Kræsten Kusk og produceret af Jesper Morthorst for SF Film med støtte fra New Danish Screen.

Læs mere i "3 nye talenter på CPH PIX".

Se "Hvor lyset kommer ind" på Filmstriben.


 

 

2 piger 1 kage

 

 

2piger1kage
Foto: Blenkov & Schønnemann

"2 piger 1 kage" er en film om to pigers gensyn, efter den ene af dem har været ude for en traumatisk nærdøds-oplevelse. Det er et kammerspil, der rammer ned i de centrale 10 minutter af den 24-årige Julies liv, hvor hun forsøger at samle stumperne op og komme videre, efter hun er blevet svigtet af sin veninde.

Filmen er instrueret af Jens Dahl og produceret af Kamilla Hancke Rosado for Blenkov & Schønnemann Pictures med støtte fra New Danish Screen.

Læs mere i "3 nye talenter på CPH PIX".

Se "2 piger 1 kage" på Filmstriben.


Weekendfar

 

weekendfar
Foto: Profile Pictures

Et komediedrama om den superintelligente dreng Sune der, mod sin vilje, tager med sin fandenivoldske weekendfar Torben (Thomas Bo Larsen) på en overlevelsestur i de svenske skove. Far og søn ender med at komme helt væk fra hinanden, og turen, der ellers skulle have bragt dem sammen bliver både en kamp for at finde hinanden igen og for at overleve.

 

Filmen er instrueret af Johan Stahl Winthereik og produceret af Ditte Milsted og Jacob Jarek for Profile Pictures med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Weekendfar" på Filmstriben.