Danske premierer uge 9-10

PREMIERE. I den kommende uge kan du se frem til biografpremiere på Annette K. Olesens nye spillefilm "Skytten". På tv sendes dk4's nye miniserie "Bødlen" og koproduktionen "TPB AFK: The Pirate Bay Away from Keyboard". Ugens dvd-udgivelser er "Viceværten", "Marie Krøyer" og koproduktionen "Palme", og Filmstriben viser "Mig og min familie" og "10 timer til Paradis".

 


Biograf


28. februar: Skytten

København holdes i et panisk jerngreb af en begavet, determineret snigskytte. Den nye danske regering har, stik imod sine valgløfter, annonceret olieboringer i Grønland, men da journalisten Mia Moesgaard forudsiger en voldsom offentlig reaktion på det miljømæssige forræderi, tager en enlig mand sagen i sin egen hånd. Hun skriver – han skyder! Demokratiets mareridt er en uhyggelig realitet – og nu er en målrettet snigskytte løs i Københavns gader.

I hovedrollerne ses Kim Bodnia og Trine Dyrholm. Desuden medvirker bl.a. Nikolaj Lie Kaas, Lars Ranthe og Bent Mejding.

"Skytten" er instrueret af Annette K. Olesen og produceret af Åke Sandgren for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer


Tv


26. februar: TPB AFK: The Pirate Bay Away from Keyboard

DR2 Dokumania 26. februar kl. 20.30

TPB-AFK_-data_center
"The Pirate Bay" styres af de mest hadede pirater i cyberspace. Foto: Simon Klose

"TPB AFK" er en dokumentarfilm om tre nørder, der redefinerede mediedistributions-verdenen med deres hobby-hjemmeside, "The Pirate Bay". Hvordan lykkedes det for Tiamo, en øl-gal hardware fanatiker, Brokep, en træ-krammende øko-aktivist og Anakata, en paranoid superliberal hacker at få Det Hvide Hus i Washington til at true den svenske regering med handelsrestriktioner? "TPB AFK" undersøger, hvad Hollywoods mest hadede pirater går igennem på det personlige plan i kampen mellem den gamle og den nye verden i cyberspace.

Filmen havde international premiere på Berlin Filmfestival den 8. februar. Efter tv-premieren kan den ses på Filmstriben.

"TPB AFK: The Pirate Bay Away from Keyboard" er instrueret af Simon Klose og koproduceret af Martin Persson for Anagram Production gog Signe Byrge Sørensen og Anne Köhncke for Final Cut for Real med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


27. februar: Bødlen

dk4 kl. 21.00

bødlen2
Foto fra filmen

Juristen Morten Topsøe er udsendt til Cambodja af FN for at hjælpe regeringen med at få krigsforbrydere stillet for en domstol. Her møder han sygeplejersken Leng, og de bliver forelskede. Leng viser sig imidlertid at være tidligere torturbøddel under Khmer Rouge, og Morten er splittet mellem sin kærlighed og sin retfærdighedsopfattelse.

Morten Hauch-Fausbøll spiller hovedrollen som menneskerettighedsjuristen Morten. I de øvrige roller ses Nutsaporn Swasdiprom, Laura Bach, Carsten Bjørnlund og Karl Antz.

"Bødlen" er instrueret af Frode Højer Pedersen og produceret af Dialog Film med støtte fra Public Service Puljen ved Det Danske Filminstitut.

Læs mere i nyheden Første egenproducerede dramaserie på dk4

Trailer

 


Dvd


26. februar: Viceværten

Vicevaerten4_foto-per-arnes
Lars Mikkelsen som viceværten Per. Foto: Per Arnesen

Per er en besk og bitter vicevært med en taberagtig søn, der lige er kommet ud af fængsel, og to sølle venner, som han hundser rundt med. En dag finder han en ung smuk kvinde, som ligger nøgen i en tom lejlighed, svøbt ind i et gardin. Hun er tilsyneladende lige til at nappe. Pigen er glad og villig – næsten som en gave fra himlen. Per tager hende med hjem til sin egen lejlighed, og hendes uskyldighed vækker noget nyt i ham og hans venner – måske kærlighed?

Lars Mikkelsen spiller hovedrollen som Per, og i øvrige roller ses Nicolaj Kopernikus, Julie Zangenberg og Tommy Kenter.

"Viceværten" er instrueret af Katrine Wiedemann og produceret af Ib Tardini og Vinca Wiedemann for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer

 


 

 

26. februar: Palme

 

 

palme
Foto fra filmen

En februaraften i 1986 blev den svenske statsminister Olof Palme skudt på åben gade i Stockholm. Det var det første mord på en toppolitiker i Norden, og for Sverige betød det begyndelsen på en ny tid. "Palme" handler om Palmes liv og det Sverige, han formede. Det er et portræt af en politiker, som skabte historie også langt udenfor landets grænser.

Filmen er tilgængelig på Filmstriben.dk.

"Palme" er instrueret af Kristina Lindström og Maud Nycander og dansk koproduceret af Palle Vedel for Manden med Cameraet med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer


5. marts: Marie Krøyer

Mariekroyer_still1
Birgitte Hjort Sørensen som Marie Krøyer. Foto: Rolf Konow

Marie lever et tilsyneladende idyllisk og lykkeligt liv med ægtefællen, den verdensberømte maler P.S. Krøyer. Men i virkeligheden er hun og deres lille datter ved at kvæles i skyggetilværelsen af den maniodepressive og selvoptagede mand. Da Marie i et pusterum i Toscana møder den unge lidenskabelige svenske komponist, Hugo Alfvén, begynder hun at følge sine egne drømme og længsler.

På rollelisten ses Birgitte Hjort Sørensen, Søren Sætter-Lassen, Tommy Kenter og Sverrir Gudnason.

Filmen er nomineret til en Bodil og seks Robert-priser.

"Marie Krøyer" er instrueret af Bille August og produceret af Karin Trolle og Signe Leick Jensen for SF Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Trailer


Premierer på Filmstriben i ugen der gik


10 timer til Paradis

10-timer-til-paradis

Bodybuilderen Dennis er et genert og tilbageholdende menneske, der går mest op i sin træning og karriere som professionel bodybuilder. Trods sine 38 år bor Dennis i parcelhus sammen med sin mor, som han har et næsten symbiotisk forhold til. Men han drømmer og længes efter kærligheden, og gennem sin morbror får Dennis idéen om at tage til Thailand og søge efter den.

"10 timer til Paradis" er Mads Matthiesens spillefilmdebut. Morten Kjems Juhl har produceret for SF Film i samarbejde med Beofilm med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "10 timer til Paradis" på Filmstriben

Trailer

 


Mig og min familie

villads
Villads fra dokumentarserien "Mig og min familie". Foto: Koncern TV

"Mig og min familie" er en række portrætter af fem til syv-årige børn, spredt over hele Danmark. Hvert portræt fortæller historien om, hvordan børnene oplever og håndterer deres verden – og hverdagen med deres forældre. Børnene vokser alle op i familier, som adskiller sig fra normen om en hverdag med middag på bordet hver dag klokken seks. Børnene kan for så vidt godt være en del af en kernefamilie med far, mor, søskende, hus og have. Men noget i rammen om børnenes liv skiller sig ud, i en grad der påvirker deres syn på dem selv og deres vilkår.

Dokumentarserien er opdelt i 10 afsnit, hver film varer 12 minutter.

Filmene er instrueret af Anja Hauberg og produceret af Thomas Heurlin for Koncern TV- og Filmproduktion med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Se "Mig og min familie" på Filmstriben