Debat: Hvad skal film med tv?

FILMAFTALE. Film- og tv-branchen fortsatte debatten om Filmaftalen 2015-2018, da Filminstituttet onsdag den 23. april havde inviteret til møde i Filmhuset. Emnet for det tredje arrangement i rækken af debatmøder var "Hvad skal film med tv?".

Skal DR og TV 2 forpligtes til at skyde flere penge ind i produktionen af danske film? Hvor hurtigt skal de to tv-stationer kunne vise filmen efter biograf-premieren? Og hvilke typer produktioner skal de have lov til at bruge pengene til? Det var nogle af de spørgsmål, der blev vendt tirsdag den 23. april, da film- og tv-branchen og andre interesserede var blevet inviteret i Filmhuset til debatmøde om, hvad film skal med tv.

Gæster i dagens panel var kanalchef for TV 2 Lotte Lindegaard, mediedirektør i DR Gitte Rabøl, programdirektør ved Viasat Morten Mogensen og formand for FAFID Michael Fleischer.

Debatmøder

Dansk films finansieringsudfordringer (Afholdt 26. marts)
Panel:  Allan Hansen, direktør Nordisk Film, Ulf Lund, mediedirektør TDC-Group, Klaus Hansen, direktør for Producentforeningen og Christina Rosendahl, instruktør og politisk næstformand for Danske Filminstruktører

Kvalitet i dansk film (Afholdt 1. april)
Panel:  Vinca Wiedemann, rektor for Den Danske Filmskole, Louise Vesth, producent Zentropa,  Piv Bernth, dramachef DR Fiktion og Birgitte Stærmose, instruktør og bestyrelsesmedlem i danske filminstruktører

Hvad skal film med tv? (Afholdt 23. april)
Panel:  Lotte Lindegaard, kanalchef TV2, Gitte Rabøl, mediedirektør DR, Michael Fleischer, formand for FAFID, og Morten Mogensen, programdirektør Viasat

Film i Danmark – fortællinger fra hele landet
Tid: 30. april kl. 16.00-18.30
Sted: Aarhus Filmby
Reserver plads

Panel: Regner Grasten, producent Regner Grasten Film, Claudia Siesby, producent FilmMaker, Carsten Holst, leder af den Vestdanske Filmpulje, Peter Bose, Miso Film, Henrik Underbjerg, Radiator Film og Morten Kaplers fra Aarhus Filmværksted. Søren Kragh-Jacobsen,  instruktør og bestyrelsesmedlem i Danske Filminstruktører, har desværre ikke mulighed for at deltage i panelet, som det tidligere var annonceret.

Debatmødet opdeles i to dele, da der skal drøftes både regional filmstøtte og -produktion samt talentudvikling på tværs af Danmark. Af samme grund er mødet udvidet mødet med en halv time. Filminstituttet byder på et glas efter seancen.

Hvordan styrker vi økonomien i dansk dokumentarfilm?
Tid: 13. maj kl. 16.00-18.00
Sted: Bio Carl i Filmhuset
Reserver plads via Cinemateket på 3374 3412
Panel:  Offentliggøres snarest.

Oplaeg-til-FilmaftaleForside

Dokumenter vedrørende Filmaftalen 2015-2018

Debatten tog udgangspunkt i Filminstituttets oplæg til filmaftale 2015-2018, Film For Fremtiden, og de fire var blevet bedt om at diskutere finansierings-samarbejdet mellem film og tv i lyset af det kommende medieforlig og filmforlig.

Både paneldeltagere og gæster i salen demonstrerede betydelige holdningsforskelle, når det kom til bud på løsninger, og der førte til en engageret diskussion om finansieringsudfordringerne for dansk spillefilmøkonomi, balancen mellem finansieringen af seriedrama og spillefilm, tv-stationernes rolle i filmproduktionen og Public Service Puljens størrelse.

Filmforlig-moede-3-2

Endnu to debatmøder planlagt

Aarhus den 30. april kl. 16.00-18.30: Film i Danmark – fortællinger fra hele landet.

København den 13. maj kl. 16.00-18.00 i Filmhuset: Hvordan styrker vi økonomien i dansk dokumentarfilm?

Læs mere i boxen om debatmøderne.

Til efteråret skal politikerne indgå filmaftalen, der løber frem til udgangen af 2018.

Læs også Filminstituttets oplæg til filmaftalen 2015-2018: Film for fremtiden.