Tretten betyder tilsyneladende ikke ulykke, når man er far til fire. Så mange gange har den kære familie vist sig på de danske biograflærreder. Nu har deres seneste bedrifter i "Far til fire – på japansk" på blot 6½ uge solgt 400.000 billetter.
Familiehistorie
Søs, Mie, Ole, Lille-Per, Far og den elskede Onkel Anders viste sig første gang på lærredet i 1953, da instruktør Alice O'Fredericks havde premiere på "Far til fire". Oprindelig kom de populære figurer til verden i 1948 som en tegneseriestribe i Politiken, hvor tegneren Kaj Engholm hver dag i over 40 år leverede en sekvens. Det blev til i alt 14.000 striber.
Familien blev en vigtig del af den danske populære filmhistorie. Otte film blev det til i alt fra O'Fredericks' hånd, ca. en hvert år indtil 1961, hvor instruktøren efter "Far til fire med fuld musik" lagde familien på is.
I 1971 forsøgte Ib Mossin og Panorama Film med "Far til fire i højt humør" at genoplive de populære figurer. Humøret var dog ikke højere, end at serien blev lagt i dvale igen.
Still going strong
Efter 34 år vækkede Henrik Møller-Sørensens ASA Film den elskede familie igen. Det skete i 2005 med "Far til fire – gir aldrig op", der trak mere end en halv million i biografen. De følgende to film kom begge et godt stykke over de 300.000 solgte billetter.
Instruktør Claus Bjerre og ASA Film satte deres seneste Far til fire-film på plakaten ugen inden vinterferien, og med 274.000 solgte billetter i løbet af feriedagene formåede den danske familie at placere sig øverst på periodens top 10-liste foran de amerikanske konkurrenter "Prinsessen og frøen" og "Percy Jackson & lyntyven".