Filmfolk fra hele verden mødes i DOX:LAB

I den kommende uge myldrer København med dokumentarfilminstruktører fra hele verden; erfarne prisvindere og spirende talenter. Det nye initiativ DOX:LAB skaber rammerne for et møde mellem unge filmskabere på tværs af kulturer, fortælletraditioner og produktionsmetoder.

DOX:LAB er et internationalt talentudviklingsprogram for unge filmskabere fra hele verden, som består af både workshop og produktion. Et eksperiment, hvor filmfolk udfordres til at tænke anderledes og finde nye måder at skabe på. Fokus er på den kunstneriske udforskning og udvikling af dokumentargenren.

Ideen er, at vi lader instruktører med meget forskellige produktionskulturer og meget forskellige æstetiske indgange til det dokumentariske mødes

Fredag den 6. november starter en intensiv workshop, der kører over ni dage. Her får deltagerne undervisning og sparring fra topfolk fra det internationale produktionsmiljø. Workshoppen afholdes i samarbejde med Det Danske Filminstituts Filmværksted og Den Danske Filmskole.

Fakta

Workshoppen afvikles med støtte fra Det Dansk Filminstitut og i tæt samarbejde med Filmværkstedet og Den Danske Filmskole. Filmproduktion 'Images of My World' afvikles med støtte fra Center for Kultur og Udvikling.

Links

Deltagerne til DOX:LAB

Burma
Wai Mar Nyunt
Thu Thu Shein

Danmark
Michael Noer
Nikolaj Larsen
Boris Bertram
Anna Maria Helgasdottir
Camilla Magid
Ada B. Søby
Katrine Philip

Filippinerne
Sherad A. Sanchez
Khavn de la Cruz
John Torres

Finland
Aada Niiola
Iris Olsson

Island
Frosti Runolfsson

Kina
Zero Lin
Chris Gan

Libanon
Corine Shawi
Halim Sabbagh

Palæstina
Mahasen Nasser-Eldin

Rwanda
Yves Montand Niyongabo

Sverige
Robin Färdig

Uganda
Caroline Kamya

Teams på tværs

I forbindelse med workshoppen sættes de 24 instruktører sammen i 12 teams, så nordiske instruktører kommer til at arbejde sammen med instruktører fra hhv. Burma, Filippinerne, Kina, Libanon, Palæstina, Rwanda og Uganda.

De deltagende instruktører er omhyggeligt udvalgt og parret. Fra Danmark deltager Michael Noer, Nikolaj Larsen, Boris Bertram, Anna Maria Helgasdottir, Camilla Magid, Ada B. Søby og Katrine Philip. Tine Fischer fra CPH:DOX fortæller om projektet:

"Ideen er, at vi lader instruktører med meget forskellige produktionskulturer og meget forskellige æstetiske indgange til det dokumentariske mødes. For instruktørerne er der markante forskelle i adgangen til produktionsstøtte og produktionsfaciliteter, der hvor de kommer fra. Når man vokser ud af en dansk eller nordisk produktionskultur, er der standarder og krav, der sætter rammerne for, hvilke film der bliver produceret. Og når man har meget professionelle og formaliserede støttesystemer, går der ind imellem en energi og en risikovillighed tabt.  Jeg håber, at den insisterende energi og det æstetiske mod, som mange af de ikke-nordiske deltagere kommer med, kan være en inspiration."

"Vi har haft et stort ønske om at udfordre de inviterede instruktører på deres metode og æstetik. De fleste instruktører har vi valgt, fordi vi i forvejen kender deres værk, og fordi vi har en stor tro på deres projekt og udviklingspotentiale."

Alle teams får 40.000 kroner til en filmproduktion, som skal optages i et ikke-nordisk land. Alle film får premiere under My World Images festivalen og CPH:DOX i 2010.

Tags: