Filmværkstedets nye instruktørspire

TALENT. Anders Walter er en af de fem talenter, der kan fremvise deres nyproducerede film den 2. december i Cinematekets Sneakbar. Hans film hedder "Den talende kuffert" og er skabt med støtte fra Filmværkstedet i Filmhuset.

Filmværkstedet på Det Danske Filminstitut afholder hvert år fire ansøgningsrunder, hvor filmtalenter kan søge om produktionsstøtte til at lave film. I år bliver 44 talenter tildelt støtte, og de færdige film bliver vist løbende i Cinematekets Sneakbar. En af de fem nye film, der bliver vist i næste Sneakbar, er Anders Walters "Den talende kuffert". 

I kortfilmen er den 10-årige dreng Atlas på en mission. Han har sat sig for at nå toppen af Vor Frelser Kirkes snoede tårn med en stor og gammel kuffert i favnen. I kufferten ligger hans lillesøster, som han er godt og grundigt træt af. Netop som han skal til at træffe en drastisk beslutning, møder han kirketårnets klokker. 

Anders Walter er til dagligt tegneserietegner, og han ser filmmediet som en naturlig forlængelse af sine tidligere beskæftigelser, der blandt andet omfatter instruktion af musikvideoer og udvikling af storyboards. Det daglige arbejde med visuelle udtryk har desuden smittet af på hans tilgang til filmmediet.

Kirketårnet i "Den talende Kuffert" kalder på, at der skal ske noget dramatisk, fordi det er så højt og spektakulært

"Jeg bliver ofte inspiret af en speciel karakterfuld location, når jeg skal udvikle historier i mit daglige arbejde. Kirketårnet i 'Den talende Kuffert' kalder på, at der skal ske noget dramatisk, fordi det er så højt og spektakulært. Således tager filmens historie afsæt i tårnets eksistens."

"Tiden det tager, at gå fra bunden til toppen af Vor Frelser Kirketårn, henlod mine tanker på et udviklingsforløb", siger Anders Walter, der har brugt tårnets strækning fra bund til top, som katalysator for filmens udviklingsforløb.

Film- værkstedet

Filmværkstedet støtter unge filmtalenter ved at give adgang til professionelt produktionsudstyr og op til kr. 20.000 til basale produktionsomkostninger. Projektet kan være en kort-, novelle-, dokumentar- eller spillefilm. Det kan også være et filmisk projekt i en blanding af genrer og platforme.

Mange fremtrædende navne i filmverdenen har i begyndelsen af deres karriere lavet film på Filmværkstedet. Listen tæller blandt andet filmskabere som Jørgen Leth, Lone Scherfig, Christina Rosendahl og Thomas Vinterberg.

Siden 2005 har Filmværkstedet haft fokus på cross media projekter. Dette fokus fortsætter ind i 2012 med workshops og seminarer.

20 af Filmværkstedets produktioner, film særligt henvendt til børn og unge, kan ses på Filmstriben.

Der er SneakBar otte gange om året, den første fredag i måneden. Læs mere om SneakBar.

Besøg Filmværkstedets Facebookgruppe

Filmværkstedet som springbræt

For Anders Walter var dialogen med professionelle filmfolk det mest givende ved Filmværkstedets støtte. "Den økonomiske del af støtten og udstyret, der stilles til rådighed, er selvfølgelig gangbare midler. Men for mig var samtalerne med folk fra Filmværkstedet det mest inspirerende. Søren Ebbe, der til dagligt er klipper, var tilknyttet konsulent på min kortfilm og hans hjælp, var særligt brugbar i arbejdet med filmen."

"Jeg ser Filmværkstedet som et udviklingssted og et springbræt videre ind i filmverdenen", siger Anders Walter, der i fremtiden tænker sig at søge filmstøtte til udvikling af større projekter.

Læs mere om næste SneakBar den 2. december