Nye aktiviteter og forbedret streaming på Filminstituttets websites

STREAMING. Nu er Filminstituttets undervisningsplatform ’Filmcentralen / Undervisning’ gået i luften i opgraderet version med nye muligheder. Samtidig er streamingsitet ’Danmark på film’ også forbedret.

Forbedret design, opgraderet streamingfunktion og flere kreative muligheder. Det er nogle af de nye tiltag på ’Filmcentralen / Undervisning’, der rummer film og undervisningsmaterialer, og ’Danmark på film’, hvor man kan se historiske dokumentarfilm.

Streamingfunktionen er blevet opdateret, så den lever op til standarderne for en tidssvarende streamingtjeneste. De nye platforme tager desuden højde for, at det ikke kun er enkeltstående film i traditionel forstand, der kan streames, men også serieformater, webisodes mv.

KREATIVE AKTIVITETER

”’Filmcentralen / Undervisning’ har eksisteret siden 2013, og det var tid til at opdatere både indhold, layout, funktioner og platform,” siger undervisningskonsulent Martin Brandt-Pedersen fra Filminstituttets afdeling for Børn & Unge. ”Vi har benyttet anledningen til at forbedre sitet didaktisk. Gennem årene har vi modtaget mange ønsker fra lærere om fx nye funktionaliteter på sitet, og nu er en del af dem blevet virkelighed.”

Filmcentralen

'Filmcentralen/Undervisning' - der fremover blot hedder 'Filmcentralen' - er Filminstituttets undervisningsplatform til skoler og ungdomsuddannelser. Websitet rummer film, undervisningsmateriale og filmleksikon. Man skal bruge Unilogin for at se filmene. Det øvrige materiale er frit tilgængeligt.

Den nye version af ’Filmcentralen/Undervisning’ – der nu skifter navn til slet og ret at hedde ’Filmcentralen’ -  får mere elevrettet indhold. Undervisningsmaterialerne lægger fremover op til, at eleverne arbejder online via websitet. Der vil være flere kreative og medskabende elevaktiviteter med fokus på bl.a. remediering. Der vil stadig være grundige lærervejledninger.

På 'Danmark på film' kan man se historiske dokumentarfilm fra hele landet. Still fra 'Morten Korch fylder 75' (1951).

SAMME INDHOLD I FORBEDRET DESIGN

Også Filminstituttets streamingsite ’Danmark på film’ er blevet forbedret. Sitet rummer over 2000 historiske dokumentarfilm fra perioden 1897-2018. Filmene stammer fra Filminstituttets arkiv, og der bliver løbende digitaliseret flere film.

Danmark på film

Filminstituttets streamingsite 'Danmark på film' rummer historiske dokumentarfilm fra 1897-2018. Filmene stammer fra Filminstituttets arkiv, og der bliver løbende digitaliseret flere film. Alle film er gratis at se online.

På det nye ’Danmark på film’ møder brugerne stadig de mest populære funktioner som det interaktive danmarkskort med over 3000 filmklip samt tidslinjen med filmoptagelser fra markante historiske begivenheder. Men det overordnede design er opdateret, så brugerne får bedre overblik over de muligheder, der findes på sitet.

”En brugerundersøgelse for nylig har vist, at vores site scorer højt på brugervenlighed, så det piller vi ikke så meget ved,” siger Maria Knude Oldhøj Nielsen, medredaktør på Danmark på film.

”Men vi kan i højere grad inspirere brugerne til at finde nyt indhold og vise dem, hvordan de kan bruge filmene og selv være med til at fortælle danmarkshistorien. Derudover bliver sitet mere moderne i sit udtryk og, forhåbentlig, mere indbydende for vores brugere.”