I serien European Cinema: 10 Women Filmmakers to Watch vil det australske publikum kunne opleve nyere film af ti kvindelige europæiske filmskabere, der alle spås en stor fremtid.
Serien vises i samarbejde med European Film Promotion og Variety, der dermed ønsker at sætte fokus på den store diversitet i indhold og form, der findes i film af kvindelige instruktører i dag.
Læs mere om serien European Cinema: 10 Women Filmmakers to Watch
Om "Rosita"
Johannes bor sammen med sin far, den midaldrende enkemand, Ulrik, i en fiskerby, hvor de lever et stille, rutinepræget liv og passer deres respektive jobs i fiskeindustrien. Ulrik savner kærlighed og nærhed, og han arrangerer derfor ankomsten af den unge, smukke filippinske kvinde, Rosita – præcis som flere andre mænd i byen tidligere har gjort. Johannes må modvilligt involvere sig i deres forhold, da engelsk ikke lige er Ulriks stærkeste side. Som tiden går, kommer Johannes og Rosita meget tættere på hinanden end godt er – hvilket tvinger Johannes til at tage ansvar for sine drømme og sin fremtid.
"Tonen er dramatisk, krydret med lune replikker og ufrivillig menneskelig komik. Præcis ligesom Johannes' grå liv vil blive krydret med en hidtil ukendt varme og kærlighed, da Rosita kommer til byen. Og det er på dette kontrastfyldte bagtæppe, at vi vil fortælle en rørende dansk fortælling, som åbner sig imod verden," fortæller instruktør Frederikke Aspöck om filmen.
Rollerne som Johannes og hans far Ulrik spilles af Mikkel Boe Følsgaard og Jens Albinus, mens rollen som Rosita varetages af den filippinske skuespillerinde, Mercedes Cabral.
Filmen havde dansk premiere 16. april 2015.
Aspöck vandt førsteprisen i serien Cinéfondation på Cannes Filmfestivalen i 2004 for kortfilmen "Happy Now", og hendes første spillefilm, "Labrador", blev inviteret til verdenspremiere i Cannes i 2011.
Dansk fokus
Festivalen i Sydney viser i alt fire danske film og én frank-dansk koproduktion.
- "Kollektivet" af Thomas Vinterberg
- "Krigen" af Tobias Lindholm
- "Rosita" af Frederikke Aspöck
- "Under sandet" af Martin P. Zandvliet
- "Long Way North" af Rémi Chayé
Læs mere om serien Focus on Denmark