Spillefilmpremierer i sensommer og efterår

PREMIERE. Dansk films sensommer- og efterårssæson begynder med Jonas Elmers "Det andet liv", Niels Arden Oplevs drama "Kapgang" og Claus Bjerres "En, To, Tresomt". Senere følger Mikkel Nørgaards thriller "Fasandræberne", Barbara Topsøe-Rothenborgs komedie "Krummerne - alt på spil" og Martin Barnewitz' adventurefilm "Dannys Dommedag".   

7. august: Det andet liv (Jonas Elmer)

Hvis ikke vi handler, er vi ingen. Der er valg hvert eneste øjeblik i vores liv, og valgene skaber mønstre og definerer os. Lige indtil mønstret brydes - når noget inden i os vil ud, eller når livet sætter os kniven på struben. "Det Andet Liv" handler om sådanne øjeblikke, der ændrer liv, og om hvordan vi dealer med de konsekvenser, som følger med. Filmens karakterer, bundet sammen af chat og dating over nettet, er draget af en længsel efter "noget andet" og tager alle et skridt mod dette uvisse. Det medfører en destruktion af livet, som de kendte det, men det viser også nye veje. Ud af selvbedraget, eller længere ind i det. Multiplotformen giver historierne et skæbnefællesskab, og de enkelte sekvenser skaber fornemmelsen af et smugkig ind i et menneskes liv i et afgørende øjeblik.

Blandt de medvirkende er Karen Rosenberg, Bo Carlsson, Uffe Rørbæk Madsen og Claire Ross-Brown.

Jonas Elmer har instrueret, og filmen er produceret af Morten Fisker, Morten Kjems Juhl, Nanna Nikali og Jonas Elmer for BeoFilm, Bebopfilm og Sebasto Film & TV med støtte fra Det Danske Filminstitut. 

 

28. august: Kapgang (Niels Arden Oplev)

Filmen udspiller sig over et par uger i året 1976 og handler om den 14-årige Martin fra Sdr. Omme, der står over for at blive konfirmeret, men i stedet for kastes ud i en meget turbulent tid, da hans mor – pludselig og uventet - dør af kræft. Nu må Martin, hans far og storebror indstille sig på en ny virkelighed, som de og naboerne i den lille jyske provinsby håndterer på hver deres særegne måde. For samtidig med at Martin er på vej ind i de voksnes rækker, er han blevet forelsket i Kristine og måske også lidt i sin bedste ven, Kim. Men hvordan forholder man sig lige til det, når ens far er ramt af sorg og vistnok opsøger byens lokale damefrisør efter mørkets frembrud, når nabokonen får tærsk af sin mand, københavnersnuden Rolf, og man oveni skal planlægge sin egen seksuelle debut og bordplanen til sin konfirmation?

I filmen medvirker blandt andet Anders W. Berthelsen, Sidse Babett Knudsen, Pilou Asbæk og Villads Bøye.

Niels Arden Oplev har instrueret, og Thomas Heinesen har produceret for Nordisk Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

 

11. september: En, To, Tresomt (Claus Bjerre)

Siff er sexologistuderende og netop flyttet sammen med sin kæreste Lucas. Hendes nære veninden Maria får midlertidigt lov til at sove på deres sofa, selv om Lucas ikke er vild med ideen. Umiddelbart ser det ud til at de to veninder har krammet på den passive og flegmatiske Lucas. Men da Siff rejser på weekend-kursus med studiet har Lucas og Maria sex. Bagefter vil Siff smide Maria ud, men kan ikke, og Lucas lover Siff, at det aldrig sker igen. Men det gør det. For Maria og Lucas er stadig tiltrukket af hinanden. Ingen af dem ønsker at bryde op. Heller ikke Siff. Løsningen bliver, at de to veninder deler Lucas og sover med ham på skift. Men Siff ved fra sit sexologistudie, at flerforhold ender galt uden klare aftaler. Så de skriver en sexkalender for at holde styr på deres ménage à trois. Siff prøver tappert at være absolut åben, men fanges i sit eget frisind, og må til sidst erkende, at hun er nødt til at sætte en grænse.

Claus Bjerre har instrueret, og de tre hovedroller spilles af Siff Lundgreen, Maria Cordsen og Lucas Alexander.

Claus Bjerre har produceret for c.bjerrefilmproduktion med støtte fra Det Danske Filminstitut.

 

 

 

2. oktober: Fasandræberne (Mikkel Nørgaard)

I 1994 findes et tvillingepar brutalt myrdet i et sommerhus. Politiets efterforskning peger i retning af en gruppe rigmandsbørn fra en nærliggende kostskole, men sagen lukkes, da en lokal outsider erklærer sig skyldig og dømmes for mordene. 20 år senere ender sagen på vicekriminalkommissær Carl Mørcks skrivebord, og han indser hurtigt, at noget er galt. Carl og hans assistent Assad genoptager sagen og finder frem til et gammelt nødopkald fra en desperat pige, der tilsyneladende kender til mordene. Snart bliver de to kastet ud i en intens søgen efter pigen, Kimmie, der har været forsvundet siden mordene fandt sted. Men Carl og Assad er ikke de eneste, der jagter Kimmie, da hendes viden er til stor fare for en gruppe indflydelsesrige mænd i toppen af samfundet, og de vil gøre alt, hvad de kan for at forhindre fortiden i at indhente dem.

"Fasandræberne" er filmatisering nummer to af Jussi Adler-Olsens populære krimiromaner om Afdeling Q. Mikkel Nørgaard har instrueret, og i hovedrollen som Carl Mørck ses igen Nikolaj Lie Kaas. Blandt de øvrige medvirkende er Fares Fares, Søren Pilmark, Danica Curcic, Pilou Asbæk, David Dencik og Johanne Louise Schmidt. 

Louise Vesth, Peter Aalbæk Jensen og Jonas Bagger har produceret for Zentropa med støtte fra Det Danske Filminstitut (Markedsordningen).

 

2. oktober: Krummerne – alt på spil (Barbara Topsøe-Rothenborg)

 

Krumme er ked af, at han ikke har nogen cykel, da skolen skal køre løb mod naboskolen i en konkurrence på mountainbike. Mor er pædagog og bliver fyret, hvis hun ikke uddanner sig til leder. Far er lærer på Krummes skole og har problemer med alle de nye regler. Han vil helst bare undervise i sløjd, hvor han eksperimenterer med sine opfindelser, der tit forvolder en del skade. Stine skal på ekskursion til Paris, men har ikke penge til turen. Og hun mangler tøj. Far og mor lover at betale, når de har vundet i Lotto. Grunk er sur over de mange temaer, der er i hans børnehave. Snart er det grankogler og dernæst muldvarper. Når samtidig Far siger op for at blive opfinder, og et par svindlere er ved at få alle smidt ud af ejendommen, og Grunk hjælper Far med at opfinde, så er det ikke så mærkeligt, at Krumme synes, det er svært at være 11 år.

Barbara Topsøe-Rothenborg har instrueret. Blandt de medvirkende er Victor Stoltenberg Nielsen, Henning Valin, Lisbeth Wulff og Martine Ølbye Hjejle.

Regner Grasten har produceret for Regner Grasten Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

 

9. oktober: Dannys dommedag (Martin Barnewitz)

Grundet klimaforandringer opstår en ny race af kødædende rovdyr, som invaderer og æder sig igennem alt levende på landjorden. I et villakvarter i en dansk forstad opleves mareridtsscenariet direkte og 1:1 igennem øjnene på Danny og William Grahn, to teenagebrødre, der ikke kan udstå hinanden, men som nu pludselig tvinges til at barrikadere sig i husets kælder sammen, for ikke at blive spist. Uden forældre og uden strøm, mad, vand og kontakt til andre skal brødrene fra den ene dag til den anden lære at leve i deres vitale beskyttelsesbunker, mens skygger af monstre bevæger sig forbi kældervinduerne, og lyden af tunge, skarpe klør høres  oppefra gennem husets trægulve. Mens William er stålsat på at komme ud og lede efter brødrenes mor, som måske er et sted derude, er Danny overbevist om, at deres bedste chance for at overleve er at blive så længe, de kan, i kælderen. I en forandret, dødsensfarlig verden, hvor fødekæden er vendt på hovedet, må brødrene lære at stole på hinanden, slippe deres frygt og finde livets sande værdier for at kunne blive rigtige mænd og måske overleve dommedag.

Martin Barnewitz har instrueret, og blandt de medvirkende er William Jønk Nielsen, Thomas Garvey, Peter Gantzler og Lars Mikkelsen.

Christian Steengaard Potalivo og Caroline Blanco har produceret for Miso Film med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Biografpublikummet kan se frem til yderligere tre danske premierer i slutningen af 2014: den 13. november Bille Augusts drama "Stille Hjerte" og den 25. december Ask Hasselbalchs superheltefilm "Antboy 2" og Hella Joofs komedie "All inclusive".