Når dørene til Viborg Animation Festival – eller blot VAF – bliver åbnet den 23. september er det med fokus på Sydkorea.
Animation er ikke kun for børn og slet ikke kun underholdning. VAF er spækket med eksempler på animation, der skubber grænser kunstnerisk og undersøger, hvordan animation kan bruges udenfor det filmiske univers. Det kommer både til udtryk i den publikumsrettede festivaldel, en branchedag for danske og koreanske animationsfolk og en konference om brug af film og animation i undervisning.
”Viborg Animation Festival er blevet en stor og internationalt orienteret festival med både mange tilskuere og mange udenlandske branchefolk, så vi har valgt at skrue op for støtten,” fortæller Flemming Kaspersen, redaktør på Det Danske Filminstitut.
Som noget nyt i år har festivalen blandt andet et program for animerede dokumentarfilm, ANIDOX, hvor man fx kan se Sun Hee Engeltofts ’Forget Me Not’, som skildrer unge koreanske mødre, der bortadopterer deres børn.
I løbet af VAF 2019 vil der desuden være en lang række danmarkspremierer og instruktøroplæg. Filmene kan blandt andet opleves i biografen Fotorama, på Viborg Bibliotek, i Mønsted Kalkgruber og på mikrobryggeriet Ølluminati.
Hele det omfangsrige VAF 2019-program kan udforskes på www.animationsfestival.dk.
Creative Media Industry Forum
For de professionelle vil der blive afholdt et Creative Media Industry Forum, der er et strategisk mødested og netværksforum for sydkoreanske og danske spil- og animationsproducenter. Formålet er at styrke fremtidige koproduktioner mellem de to lande. Creative Media Industry Forum finder sted 27. september.
Animated Learning
Film og animation kan styrke de innovative og kreative metoder på tværs af alle fag i undervisningen. Det er udgangspunktet for læringskonferencen, der den 26. september kommer med bud på, hvordan man kan bygge bro mellem skoletraditionen og børne- og ungdomskulturen. Deltagerne vil få konkrete redskaber med hjem til deres skoler og daginstitutioner.
Publikumsdelen, Creative Media Industry Forum og Animated Learning er støttet af Det Danske Filminstitut med i alt 575.000 kr.