Vinterens premierer 2014

PREMIERE. Vinteren byder på intet mindre end otte nye danske premierefilm. FILMupdate kigger ind i fremtiden mod de næste tre måneders kommende biograffilm.

Vinteren byder på flere skønne danske filmpremierer, som du skal glæde dig til. Allerede på torsdag den 15. januar skydes året i gang med premieren på Susanne Biers stjernespækkede danske drama "En chance til". I februar kan børnene glæde sig til hele to nye film, og for de voksne er der både humor og historisk drama på plakaten.

15. januar: En chance til

En-chance-til_450Foto: Henrik Petit

De to kriminalkommissærer og bedste venner, Andreas og Simon, lever vidt forskellige liv. Andreas er lykkelig med sin smukke kone Anne og deres fælles søn, mens den fraskilte Simon bruger størstedelen af sin tid på den lokale stripklub. Alt bliver dog vendt op og ned, da de en dag kaldes ud til husspektakel hos Tristan og Sanne, et junkiepar fanget i en ond spiral af vold og stoffer. Det ligner en rutinesag — indtil Andreas finder deres forsømte baby, sulten og grædende. Den ellers så afmålte politimand bliver konfronteret med sin egen magtesløshed og rystes i sin grundvold. Efterhånden som Andreas mister grebet om retfærdighed, bliver det pludselig op til den uregerlige Simon at genoprette grænsen mellem ret og uret.

Filmen er støttet af DFI og instrueret af Susanne Bier og produceret af Sisse Graum Jørgensen for Zentropa Film. Filmens cast består af Nikolaj Coster-Waldau, Ulrich Thomsen, Maria Bonnevie og Nikolaj Lie Kaas.

I et interview for Filmupdate, talte Christian Monggaard med instruktøren før verdenspremieren på Toronto filmfestival. I interviewet fortæller hun om at overskride grænser, om retten til at blande sig i andres liv og om film som følelsesmæssige udforskninger. Læs interviewet med Susanne Bier.

5. februar: Min søsters børn og guldgraverne

minsøstersbørnogguldgravernFoto: Bertrand Calmeau

Min søsters børn opdager ved et tilfælde, at deres tipoldefar udvandrede som guldgraver til Canada, og at de stadigvæk har familie derovre. De kommer i kontakt med en grandtante, som inviterer dem på besøg. Det viser sig, at der er en historie om en gammel guldmine og et skattekort. Snart rammes børnene af guldfeber i jagten på skatten, som muligvis stadig ligger gemt i den gamle guldmine. På vej ud for at finde minen bliver de overrasket af Canadas vildnis, natur, dyrefauna og ikke mindst to forbryderiske guldgravere, som også vil have fat i skatten.

Filmen er instrueret af Niels Nørløv Hansen og produceret af Michael Obel for Obel film. I hovedrollerne ses Signe Skov, Troels Malling, Rasmus Botoft og Lærke Winther. Filmen er støttet af DFI.

 

5. februar:  Mænd & Høns

MændoghønsFoto: Rolf Konow

Manden bag "Adams æbler" og "De grønne slagtere", Anders Thomas Jensen, er tilbage med en ny dansk komedie.

Gabriel og Elias er to vidt forskellige og noget særprægede brødre. Gabriel er en livstræt universitetslærer, og Elias er en mand, som kun har kvinder og paratviden mellem ørerne. Brødrene er vokset op uden deres mor, og da deres far dør, finder brødrene ud af, at han ikke er deres biologiske far. I en jagt på at finde sandheden om deres familie rejser Gabriel og Elias ud til en lille ø og møder på vejen deres tre nye særprægede brødre Franz, Josef og Gregor.

Omringet af øens mange anormale personligheder opdager Gabriel og Elias dog den både lammende og befriende sandhed om dem selv og hele deres slægt.

Filmen er støttet af DFI og produceret af Kim og Tivi Magnusson for M&M film.

19. februar: Steppeulven

steppeulvene2Foto: Per Arnesen

1962 er året, hvor en hel generation lever, som var det deres sidste dag. For den unge aktivist Eik Skaløe vender det op og ned på hans liv, da han forelsker sig hovedkulds i den smukke fredsaktivist Iben Nagel Rasmussen, og hun forelsker sig i ham. Men Iben er barn af tiden, og hun tager parolerne om fri kærlighed og sex alvorligt. Hun fornægter den personlige ejendomsret, og vil ikke nøjes med én mand, når hun kan få flere. Som i et klassisk trekantsdrama indleder Eik en kamp for at vinde hele hendes kærlighed. Som poet, forfatter og sanger besynger han konstant sin kærlighed til hende. Men Eik må erkende sit nederlag, og i 1968 rejser han uden sin elskede Itsi Bitsi til Nepal, drømmenes land i øst. En rejse han aldrig vender hjem fra.

Filmen er instrueret af Ole Christian Madsen, støttet af DFI og produceret af Lars Bredo Rahbek for Nimbus Film. På rollelisten ses Joachim Fjelstrup, Marie Tourell Søderberg, Christian Gade Bjerrum og Johannes Nymark.

26. Februar: Albert

albert_plakatFoto: M&M film

Kalleby er verdens mindste og hyggeligste by, men da Albert bliver født, er freden forbi. Han kommer for skade at vælte byens vartegn, statuen af ballonskipper Leopoldus, og kommer på kant med byens indbyggere. Det går imidlertid op for Albert, at der er en større verden udenfor Kalleby, og han beslutter sig for at opsøge eventyret. Albert vil være ballonskipper, han vil gøre sin mor og far stolte og vende hjem til Kalleby i triumf.

Animationsinstruktør Karsten Kiilerich har skabt filmen, der er baseret på historien om "Albert" af Ole Lund Kirkegaard. Filmen er produceret af Kim og Tivi Magnusson for M&M film og støttet af DFI.

26. februar: Mennesker bliver spist

mennesker-bliver-spistFoto: Clausen Film

Herluf er en pligtopfyldende mand, far og mekaniker, der i mange år har været ganske lykkeligt gift med Ingelise. Deres ægteskab er blevet lidt for meget rutine, og på det seneste har Ingelise sågar indledt en affære med en kollega. Ingelise er i fuld gang med at arrangere deres datter Gittes tredje bryllup, men det kunne Herluf nu godt undvære, for det er ham og Ingelise, der må punge ud. Og Herluf er begyndt at glemme ting. En dag melder han en bil klar på værkstedet, uden at bremserne virker, og da den kort efter kører galt, sender mester ham hjem på en tænker. Herluf er chokeret, og en dag kommer han ikke hjem, som han plejer. Ingelise og hele familien opdager, hvor meget de savner ham og tager deres liv og relationer op til revision.

Filmen er instrueret af Erik Clausen og produceret for Clausen Film. Bodil Jørgensen, Erik Clausen, Lærke Winther og Rasmus Botoft kan opleves i filmen, som er støttet af DFI.

12. Marts: 9. april

9.-aprilFoto: Nordisk Film produktion

Natten til den 9. april 1940 alarmeres den danske hær. Tyskerne har krydset grænsen, og Danmark er i krig mod Europas stærkeste hær. I Sønderjylland beordres en dansk fortrop bestående af cykel- og motorcykeldelinger ud for, imod alle odds, at bremse overmagten, indtil de danske forstærkninger kan mobiliseres. I de skæbnesvangre timer følger vi sekondløjtnant Sand og hans cykeldeling — de skal som de første danske soldater møde fjenden i kamp den 9. april 1940.

Filmen er instrueret af Roni Ezra efter manuskript af Tobias Lindholm. Filmen er produceret af
Tomas Radoor og René Ezra for Nordisk Film Production A/S. Filmen er støttet af DFI.

26. Marts: Skammerens datter

skammerens-datterFoto: Nepenthe Film

Dina, Skammerens Datter, har til sin store fortrydelse arvet sin mors overnaturlige evner. Hun kan se direkte ind i andre menneskers sjæl og få dem til at skamme sig over alle de dårlige ting, de har gjort. Når den retmæssige arving til Fyrstetronen uretmæssigt anklages for en række horrible mord, lokkes Dinas mor til Dunark under falske forudsætninger, for at få ham til at bekende. Men da hun nægter at misbruge sine evner og få en uskyldig dømt, bliver hun taget til fange. Det er nu op til Dina at finde sandheden om mordene, og snart hvirvles hun ind i et blodigt magtopgør med livet som indsats. I en semirealistisk, middelalderlig fantasy-verden kastes Dina og hendes familie ud i et hæsblæsende eventyr med drager og magi i forsøget på at sætte den retmæssige arving til fyrstedømmet i Dunark på tronen.

På rollelisten ses blandt andet Peter Plaugborg, Jakob Oftebro, Søren Malling og Stina Ekblad. Filmen er instrueret af Kenneth Kainz, efter manuskript af Anders Thomas Jensen. Den er produceret af Nina Lyng og Eva Juel Hammerich for Nepenthe Film og støttet af DFI.

Tags: