Weekenden i biografen uge 11

BILLETSALG. Fjerde omgang af 'Kung-Fu Panda' var ugens mest sete, mens Isabella Eklöfs filmatisering af Kim Leines roman, 'Kalak', havde premiere til pæne anmeldelser.

Weekenden bød på ny film i 'Kung-Fu Panda'-franchisen, der nu er kommet til den fjerde film i rækken. Første gang danskerne stiftede bekendtskab med den sultne panda Poo var i 2008, hvor den første film havde premiere i sensommeren med et biografsalg på 370.000 billetter. Den blev efterfulgt af i 2011 af ’Kung-Fu Panda 2’, som solgte 293.000 billetter, hvilket nærmest var identisk med billetsalget på ’Kung-Fu Panda 3' fra 2016.

Og nu her otte år senere kommer så ’Kung-Fu Panda 4’ - distribueret af UIP - som blev weekendens mest sete film med 58.100 solgte billetter, hvilket er ca. 18.000 flere, end hvad 3’eren opnåede i sin premiereweekend. Noget tyder på, at efterspørgslen på familiefilmene i den grad fortsat er tilstede, når den ”rigtige” film kommer.

Weekendens danske premiere var Isabella Eklöfs filmatisering af Kim Leines roman ’Kalak’, der bliver distribueret af Scanbox. Filmen modtog flotte anmeldelser og blev set af 4.200 over weekenden. ’Dune: Del 2’ holdt sig flot på toplisten i sin anden weekend og er faktisk den film, der har omsat mest, da den som helaftensfilm sælges til en noget dyrere gennemsnits-billetpris end ’Kung-Fu Panda 4’. 

Danske ’Rom’ trækker også fortsat mange publikummer i biograferne og rundede med weekendens billetsalg 209.000 solgte billetter i alt, mens ’Den grænseløse’ stille og roligt nærmer sig de 300.000 billetter.

Og nu her med åbningen af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX er det da også værd at kippe med flaget for den danske dokumentar om indbyggerne på Mandø, 'Før stormen,’ der også forsat er i biograferne, hvor den snart runder 4.000 billetter.

Top 10 - weekenden uge 11

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.