Weekenden i biografen uge 22

BILLETSALG. Christina Rosendahls ’Fuld af kærlighed’ blev weekendens mest sete film.

Christina Rosendahls drama ’Fuld af kærlighed’ havde premiere i torsdags og blev med godt 19.000 billetter weekendens markant største film. Lægger man dertil billetsalg fra forpremierer har 22.000 publikummer nu set filmen. Filmen der udstiller konsekvenserne af alkoholisme på en familie – set fra de pårørendes perspektiv snarere end alkoholikerens – er blevet godt modtaget af anmelderne med femstjernede anmeldelser og fanger altså tydeligvis også publikums interesse.

Anden store premiere i weekenden var George Millers nyeste film i Mad Max-sagaen, der begyndte helt tilbage i 1979 med den første film, ’Mad Max’, som havde Mel Gibson i titelrollen. ’Mad Max’ solgte 227.000 billetter i Danmark (hvor den først havde premiere i 1980), og den blev siden fulgt op af to film i hhv. 1981 og 1985. Hele 30 år senere valgte den nu aldrende George Miller i 2015, at supplere serien med en ny film 'Mad Max: Fury Road', som generelt fik en flot modtagelse – især af de gamle films mange fans. ’Mad Max: Fury Road’ solgte knap 100.000 billetter i biograferne, og er siden blevet set af mange flere på fladskærmene ude i de små hjem, hvor vores data viser, at næsten 600.000 har set filmen.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

I ’Mad Max: Fury Road’ får vi introduceret den stærke kvindelige karakter ”Furiosa”, og det er hendes oprindelseshistorie, som den nyeste film fortæller. Ifølge anmeldere og buzzen online skulle denne være endnu bedre end ’Fury Road’. Noget af en bedrift af en instruktør der nærmer sig 80 år.

Husk at du kan finde biotal og øvrige udbredelsestal på udvalgte film i vores vidensunivers Viden om publikum.

Samlet set ligger biografmarkedet fortsat lidt stille, hvilket som tidligere omtalt ikke er unormalt her i forsommeren, men dog et noget lavere blus end længe. Det betyder også, at der i alt er solgt knap 4% færre billetter år til dato end samme tid sidste år.

Top 10 – Weekenden uge 22

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.