Weekenden i biografen uge 37

BILLETSALG. 'Mørkeland' måtte vige førstepladsen til filmatisering af populært BookTok-fænomen.

Denne weekend var der premiere på en af årets mest hypede film til det yngre publikum, 'It Ends With Us', med bl.a.  superstjernen Blake Lively i en bærende rolle. Hun er en af tidens største stjerner og var selv i København til gallapremieren for at promovere filmen for et par uger siden. Blake Lively er i øvrigt gift med canadiske Ryan Reynolds, som spiller den ene hovedrolle som Deadpool i den aktuelle 'Deadpool & Wolverine', der p.t. ligger som den tredje mest populære film i de danske biografer. Den er nu set af 384.000 biografgæster.

For mere information

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Her i de danske biografer blev 'It Ends With Us' set af 36.000 publikummer i weekenden, hvor den strøg direkte ind og overtog listens førsteplads fra danske 'Mørkeland', som blev set af knap 20.000 publikummer i sin tredje weekend.  

'It Ends With Us' er en filmatisering af Colleen Hoovers bog af samme navn fra 2016. Ifølge forfatteren selv er kærlighedsromanen løst baseret på hendes forældres forhold og har været den sværeste for hende at skrive, da den omhandler emner som fysisk og psykisk vold i parforholdet. Bogen fik moderat succes efter udgivelsen i 2016, men gik viralt på det sociale medie TikTok i 2021 og strøg derefter til tops på The New York Times bestseller-liste i 2022. Colleen Hoover er nu etableret som en af de mest populære forfattere på den del af TikTok, der fokuserer på bøger, populært benævnt BookTok. Hun har udover 'It Ends With Us' haft stor succes med en række bøger, der samlet er solgt i mere end 20 millioner eksemplarer – oftest henvendt til unge voksne.

Top 10 – Weekenden uge 37