Weekenden i biografen uge 39

BILLETSALG. ’Når Befrielsen kommer’ runder 225.000 publikummer – og så bød weekenden på en ny dansk dokumentarfilm.

Weekenden bød på ny dansk dokumentar med den meget omtalte ’Munken’, instrueret af Mira Jargil og Christian Sønderby Jepsen. Filmen følger en succesfuld forsker og familiefar, der træffer et radikalt valg og forlader sin familie til fordel for et liv som buddhistisk munk i en isoleret skov på Sri Lanka. Hvis du vil vide mere om instruktørernes samarbejde med antropologer om at undersøge filmens publikum, har vi skrevet en artikel om det her – og desuden handler seneste afsnit af Filminstituttets podcast 'Filmstemmer' også om netop 'Munken'. Filmen er ude i en begrænset række biografer, og derfor ikke at finde på weekendens topliste nedenfor.  

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Weekendens mest populære film var for femte uge i træk den danske ’Når Befrielsen kommer’. Filmen, der som bekendt er med i Biografklub Danmarks program, er nu set af 225.000 publikummer og dermed årets sjette mest sete biograffilm. Vores publikumsprofilmålinger viser, at det særligt er publikum fra Vestdanmark, der har taget godt imod filmen – og især region Midtjylland der er meget overrepræsenteret i forhold til den gennemsnitlige profil på danske film. Desuden viser profilen at publikum har en moden aldersprofil og en overrepræsentation af kvinder, der udgør 65% af filmens publikum.

Top 10 – Weekend uge 39

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.