Weekenden i biografen uge 40

BILLETSALG. De kække hvalpe i den nye ’Paw Patrol 2 - Superfilmen’ røg til tops i weekenden.

Den nyeste film i ’Paw Patrol’ universet havde premiere og skrabede konkurrencen af banen i weekenden. ’Paw Patrol 2 - Superfilmen’ blev således mest sete film med 31.000 billetter i weekenden og 44.000 samlet set inklusive forpremierer.

Det er nærmest præcis samme tilslutning som den første film fik i åbningsweekenden, da den havde premiere i 2021 – og den nåede i sin levetid at sælge 165.000 billetter. Den nye film er dog ude i 92 biografer mod 72 ved den første film. 

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Weekenden bød også på en ny dansk dokumentar, nemlig ’Innocence’ der blev modtaget med flotte anmeldelser og var ude i et begrænset antal biografer. Filmen fortæller historien om en række unge israelske piger og drenge, som forsøgte at undgå værnepligt, men endte med at bukke under. Deres historie er aldrig fortalt, fordi de mistede livet for egen hånd, mens de gjorde tjeneste. ’Innocence’ er instrueret af den herboende, Oscar-nominerede israelske instruktør Guy Davidi, men er som nævnt dansk produceret af Sigrid Dyekjær. Du kan læse mere om filmen her. ’Innocence’ åbnede uden for top 10, og er ikke på listen.

Samlet set benyttede knap 124.000 danskere weekenden til at gå i biografen, hvilket er 10% færre end i samme weekend sidste år. Det betyder, at det samlede billetsalg for året indtil videre med 7.53 mio. billetter nu ”kun” ligger knap 2% højere end i 2022.

De danske film har samlet solgt 1,7 mio. billetter år til dato, hvilket giver en markedsandel på 23%. Lige p.t. ligger der kun én dansk film i biografernes top 10, nemlig ’Når Befrielsen kommer’ der i weekenden rundede 250.000 solgte billetter. Men i denne uge får ’Bastarden’ til gengæld premiere, så mon ikke vi kommer til at se den på toppen af listen i næste uge?

Top 10 – Weekend uge 40

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.