Weekenden i biografen uge 45

BILLETSALG. 'Hygge!' topper weekendens liste, hvor ’Bastarden’ rundede 200.000 publikummer.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

’Bastarden’ rundede i weekenden en milepæl på 200.000 solgte billetter og klmmer sig dermed ind som nummer ni på årets top 10 over mest sete film i biograferne, hvor der nu er fire danske film i blandt. Listen toppes fortsat af sommerens store succes ’Barbie’, som solgte 637.000 billetter i Danmark.

Top 10 i biografen - år til dato

Det var dog en anden dansk film, der blev den mest sete film i den aktuelle weekend, nemlig komedien ’Hygge!’. Billetsalget til ’Hygge!’ er faktisk steget i filmens anden weekend i biograferne i forhold til premiereweekenden, hvilket ikke sker særligt ofte. Om det skyldes dens status som Biografklub Danmark-film, positiv word of mouth, eller noget helt tredje er svært at sige. 27.000 publikummer så filmen i weekenden, hvilket betyder, at ’Hygge!’ nu er set af knap 75.000 i alt.

Omvendt ser det ud til, at sidste weekends mest populære film, gyseren ’Five nights at Freddy’s’, lidt hurtigere har fanget sin kernemålgruppe, da billetsalget er faldet ca. 50% i sin anden weekend. ’Five nights at Freddy’s’ var dog fortsat den tredje mest populære film i biograferne og er samlet set af mere end 60.000 publikummer.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.