Weekenden i biografen uge 51

BILLETSALG. ’Nattevagten – Dæmoner går i arv’ var weekendens mest sete biograffilm, og ’Synkefri’ rundede 100.000 billetter.

Knap 30 år efter at den første film om ’Nattevagten’ havde premiere som et nybrud i dansk film på den tid (1994), kommer Ole Bornedal nu med sin efterfølger ’Nattevagten – Dæmoner går i arv’. Den første film solgte 465.000 billetter i biograferne i 1994 og noget tyder på, at publikum ikke har mistet interessen. Den nye film åbnede i hvert fald som den mest populære henover weekenden, hvor mere end 31.000 danskere valfartede i biograferne. Indregner man billetterne fra filmens forpremierer, har mere end 45.000 allerede set filmen. 

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

Weekendens anden store premierefilm var den amerikanske ’Wonka’, der med en syngende Timothée Chalamet i hovedrollen bygger videre på den populære historie fra Roald Dahl om Charlie og Chokoladefabrikken. Som mange nok ved, er der allerede produceret flere film baseret på bogen, herunder udgaven med Gene Wilder som Willy Wonka tilbage fra 1971, og senest med Johnny Depp i hovedrollen i 2005-udgaven fra Tim Burton – som dengang solgte godt 200.000 billetter i biograferne. Den nyeste film blev set af knap 30.000 over weekenden, hvilket er den tredje største åbning for en familiefilm i år – kun overgået af ’Super Mario Bros.’ og ’Paw Patrol 2 - Superfilmen’. 

Tredje mest populære film i weekenden var Disney-filmen ’Ønsket’, der rundede 75.000 publikummer i sin anden weekend. Mon ikke de tre film nok også vil ligge højt på publikums ønskeseddel, når biograferne åbner den 25. december, som er en af årets største biografdage?

Med danske øjne kan vi ønske tillykke til ’Synkefri’, der nu runder 100.000 billetter, mens både ’Hygge!’ og ’Bastarden’ fortsat ligger blandt de 10 mest sete film.

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.