Weekenden i biografen uge 6

BILLETSALG. 50.000 biografgængere så ’Meter i sekundet’ i weekenden og væltede ’Avatar: The Way of Water’ af tronen efter 7 uger.

Hella Joofs filmatisering af Stine Pilgaards bestseller og vinder af ’De Gyldne Laurbær’, ’Meter i sekundet’, havde premiere i weekenden til en generelt flot modtagelse fra anmelderstaben. Denne gang var anmelderne desuden helt i tråd med publikum, hvor hele 50.000 valfartede i biograferne og gjorde premieren på ’Meter i sekundet’ til årets største ind til videre. Det betød også, at ’Meter i sekundet’ vippede ’Avatar 2: The Way of Water’ af førstepladsen, hvor den ellers har ligget solidt siden før jul. Samlet set har godt 57.000 nu set ’Meter i sekundet’, hvis man medregner billetsalg fra snigpremiererne.

Kontakt

Martin Kofoed Hansen
Analysekonsulent
Tlf. +45 2630 4008
martinkh@dfi.dk

’Avatar 2: The Way of Water’ ligger dog fortsat næstøverst på listen og nærmer sig 800.000 billetter samlet set. Dermed kommer den i flot selskab. Ser vi nemlig isoleret på de seneste 10 år, er der kun fem andre film, der har formået at runde 800.000 billetter i biograferne – tre danske og to udenlandske. Det gælder to James Bond film, hhv. ’No Time To Die’ (2021) og ’Spectre’ (2015), de to film om ’Ternet Ninja’ (2018, 2021) samt Thomas Vinterbergs Oscar vinder ’Druk’ (2020). 

Der er dog fortsat et pænt stykke op til de svimlende 1.159.000 billetter, som den første ’Avatar’ solgte tilbage i 2009, men det var også en anden tid, som man siger. Her dog med rette, med tanke på den massive udvikling af konkurrerende film og serier, der siden er kommet publikum til gode. Der er i den grad kamp om vores tid og opmærksomhed.

Apropos hård konkurrence, så begynder vi så småt at nærme os skolernes vinterferie, som ligger i hhv. uge 7 og 8 afhængigt af, hvor i landet man befinder sig. Det ses også på filmudbuddet, hvor børnefilmene er begyndt at fylde lidt mere. Allerede på denne weekends topliste finder vi tre børnefilm: de to animationsfilm ’Mumier på udebane’ og ’Den bestøvlede kat og ønskestjernen’ og ’Min ven krokodillen’, som er en hybrid med ”rigtige” skuespillere og en animeret Krokodille som hovedkarakter.  Men det er kun begyndelsen, for i den kommende weekend har hele ni (!) nye film premiere – heraf tre til børnefamilierne. Så der bliver tryk på derude, og skal du ikke afsted på ski, så er der masser af gode filmoplevelser for både unge og gamle på biografernes plakater. 

Om weekenden i biografen

Hver uge nærstuderer Filminstituttets analysekonsulent Martin Kofoed Hansen weekendens billetsalg i biograferne med fokus på de danske film.

En uge i biograftal-terminologi løber fra torsdag til den efterfølgende onsdag. Weekendens tal indeholder derfor billetsalg fra torsdag til søndag.