Artikler, udstillinger og links

Læs blandt andet om bevaring af tegnefilmceller og "Fuglekrigen i Kanøfleskoven" fra FILM #61. Foto: Billed- og Plakatarkivet.
Du finder de nyeste artikler med relation til Billed- & Plakatarkivet herunder.

Søger du andre artikler, avisudklip eller bøger om filmbilleder og -plakater, kan du med fordel benytte Filminstituttets bibliotek i din research.

Er du interesseret i websider om stills og plakater - herunder ophavsret, udstillinger, databaser, bevaring og institutioner - finder du flere henvisninger i Billed- & Plakatarkivets linksamling.


Filmens ambassadør / Politiken

Fra levende løver på en ø i Roskilde Fjord, som kunne opleves mellem nyheder og advarsler om hvidløg, til en orgasmeserie fra Lars von Trier. Fra løbesedler over litografi, grafik, tegning og kollage til fotografi – plakatkunst og reklame. Arkivar Madeleine Schwalitz, daglig leder af Filminstituttets billedarkiv, fortæller den danske filmplakats historie i glimt fra filmens tidligste år til nu.

Politiken torsdag 8/1 2014. Politikens Film & Tv-tillæg.
Læs tillægget på Filminstituttets bibliotek.


Filmplakater er fyldt med klicheer /Søndagsavisen 

Genbrug er hverdag i filmbranchen. Se nogle af de mest slidte filmplakat-klicheer her. Af Michael Ohmsen.  S. 8. Søndagsavisen 18.-20. maj 2012.


Fuglekrigen på museum /FILM #61 (mangler nyt link)
Fuglekrigen i Kanøfleskoven - om bevaring af tegnefilmceller. Af Lene Grinde, Madeleine Schlawitz, Jesper Andersen, Kenneth Boris Jensen. FILM #61.

Viden om ... /FILM #61 (mangler nyt link)
Hvor mange film har Jørgen Leth lavet? Eller Theodor Christensen, dansk dokumentarfilms 'grand old man'? Var der ikke noget med, at Dreyer også instruerede dokumentarfilm? Hvilke emner tog man egentlig op i dokumentarfilmene under Besættelsen? Af Lisbeth Richter Larsen. FILM #61.


Stjerneskud /FILM #52 (PDF)  
Fra midten af oktober viser Louisiana stillbilleder fra de sidste 100 år. Blandt de 2,3 mio. stills i Filminstituttets billedarkiv er udvalgt ca. 500, der i mange forskellige medier og formater fortæller de små og store historier, vi er fælles om. Af Mette Marcus og Michael Juul Holm. S. 23-27. FILM #52.
 

100 års filmbilleder /FILM #52 (PDF) 
Afdelingsleder Madeleine Schlawitz fra DFI’s billed- og plakatarkiv, der gennem mange måneder har arbejdet med Louisianas udstilling Stjerneskud, fortæller om filmens faste billeder. Af Madeleine Schlawitz. Side 28-31. FILM #52.

Stjerneskud /Politiken
16 sider om klassiske filmbilleder. Særtillæg fra Politiken i forbindelse med åbningen af udstillingen på Louisiana. Politiken fredag 13/10 2006. Politikens særtillæg.
Læs tillægget på Filminstituttets bibliotek.


I begyndelsen var billedet /FILM #40 (PDF)   
Poul Malmkjær, den første leder af Centralarkivet fortæller om Billedarkivets historie, fra glasplader til cd-rom. Af Poul Malmkjær. Side 26. FILM #40.

Genvej til stjernerne /FILM #40 (PDF) 
Om DFIs Billedarkivs oprustning til den digitale fremtid. Af Madeleine Schlawitz. Side 27-28. FILM #40.


Proteser for den indre film /FILM #35 (PDF) 
Om hvordan filmstills er med til at skabe filmens appel og facade. Af Mette Sandbye. Side 4-5. FILM #35.

Stopeffekten / FILM #35 (PDF)  
Et filmstill skal være med til at sælge filmen og skulle gerne skabe en 'stop-effekt' for tilskueren. Men hvem har ansvaret for de gode filmstills, og er der nok af dem? Af Loke Havn. Side 6-9. FILM #35.

Det magiske øjeblik /FILM #35 (PDF) 
Interview med stillfotograf Rolf Konow om arbejdet med stillfotografier og jagten på filmens gode billeder. Af Claus Christensen. Af Claus Christensen. Side 10-11. FILM #35.