enda
Film

Politikens filmjournal 244

Danmark, 1954

6 min.Dokumentariske optagelserUgerevyer

1) Norge: Kronprinsesse Märtha bisættes i Oslo under deltagelse af statsoverhoveder fra hele Europa. Hendes båre køres i procession gennem byen. Sørgegudstjenesten finder sted i Oslo Domkirke.
2) Postbudenes demonstrationstog til Christiansborg. De vil have mere i løn. Over 2000 postbude deltager i demonstrationen.
3) Holland: Frederik IX og dronning Ingrid på besøg i Amsterdam. På hovedbanegården er dronning Juliana og prins Bernhard mødt op for at tage imod det danske kongepar. Majestæterne kører i åben karet gennem den flagudsmykkede by. På balkonen på Kongeslottet hilser de på den enorme folkemængde, der er mødt op for at hylde dem. Dernæst besøger det danske kongepar et mindesmærke for de faldne under 2. verdenskrig.

Politikens Filmjournal var en dansk ugerevy, der udkom i 257 afsnit fra august 1949 til juli 1954. De bestod af lige dele udenlandske indslag og reportager fra hjemlige begivenheder.
Grundoplysninger Credits
Original titel Politikens filmjournal 244
Dansk titel Politikens filmjournal 244
International titel Politiken's Film Journal no. 244
Emneord Norge, Oslo, Kronprinsesse Märtha af Norge, Bisættelser, København, Postvæsen, Demonstrationer, Arbejdsforhold, Holland, Statsbesøg, Amsterdam, Kongefamilien, 1950-1959, Politikens filmjournal
Medvirkende Kong Frederik IX, Dronning Ingrid
Produktionsland Danmark
Tekniske data Sort-hvid, Tone
Download PDF

Selskaber

Produktionsselskab

Speaker

Speaker Gunnar Nu Hansen

Medvirkende

Medvirkende Kong Frederik IX
Medvirkende Dronning Ingrid

Download PDF