Den anerkendte kok Hortense Laborie driver et lille succesfuldt spisested i Périgord, da hun får et jobtilbud, hun umuligt kan sige nej til. Hun er blevet håndplukket til at arbejde som Præsident Mitterands personlige kok med ansvar for alle hans måltider. Hotense kastes direkte ind i Élyséepalæets traditionsrige køkken hvor hendes ligefremhed og nye fremgangsmåde får kokkene til at gøre hvad de kan for at spænde ben for hende. Og da ingen vil give Hortense svar på hvilken slags mad præsidenten egentlig foretrækker, beslutter hun sig for selv at spørge ham til råds. Nu begynder en passioneret samtale om det franske landkøkken, gode råvarer og værdien af enkel kogekunst, der kommer til at forandre palæets menu på flere planer.
Abonnér på 'Nyheder fra Filminstituttet' og få seneste nyt om dansk film og Filminstituttets aktiviteter i din indbakke. Nyhedsbrevet udkommer 3-4 gange om måneden.