Spillefilmen "Den blå drage" beskriver en Beijing-families skæbne under de politiske og sociale omvæltninger i 1950'ernes og 1960'ernes Kina. Familiens historie bliver fortalt fra den lille dreng Tietous synsvinkel. Tietous forældre bliver gift ved en asketisk ceremoni , som det anbefaledes af den kommunistiske regering, og ved bryllupsmiddagen møder vi mormor, onkler og tanter, som filmen følger gennem 15 år, hvor nye politiske kampagner konstant ændrer familiens dagligdag: Renselseskampagnen i 1957, Det store spring fremad og Kulturrevolutionen i 1968. Mennesker arresteres, deporteres og forsvinder ud af Tietous liv af grunde han slet ikke forstår.
Filmen blev i Kina stoppet før færdiggørelsen. Den blev færdig uden systemets viden og den internationale premiere ved festivalen i Toronto fikden kinesiske delegation til at udvandre.
Abonnér på 'Nyheder fra Filminstituttet' og få seneste nyt om dansk film og Filminstituttets aktiviteter i din indbakke. Nyhedsbrevet udkommer 3-4 gange om måneden.