Der er forberedt store festligheder i anledning af grundlovsjubilæet. I København nedlægges der kranse ved rytterstatuen af Kong Frederik VII - et monument over kongens centrale rolle i enevældens ophør og Grundlovens indførelse - foran Christiansborg. 800 er indbudt til grundlovsmøde i Folketinget, hvor en række talere går på talerstolen, bl.a. fra Færøerne, Grønland, de nordiske lande og det britiske underhus. Om eftermiddagen går en række embedsmænd fra Københavns Rådhus i procession til Christiansborg Slotsplads, hvor Rigsdagens præsidium byder velkommen til taler, sang og musik. Der er tusindvis af fremmødte. Dagen efter - 2. pinsedag - afholdes der folkemøder landet over, bl.a. i Den gamle Stændergaard i Roskilde og efterfølgende i Herthadalen i Lejre. I Marselisborgparken i Århus er der folkemøde, hvor borgmester Unmack Larsen taler. I mange byer er der arrangeret historiske optog og friluftsfestspil, f.eks. i Viborg, hvor den historiske hovedperson er bisp Gunner.
GrundoplysningerCredits
Original titel
Grundlovens 100-års jubilæum
Dansk titel
Grundlovens 100-års jubilæum
Andre titler
100 års grundlovsjubilæum, Eet-hundrede års grundlovsfest, 100 års grundlovsfest, Et hundredeårs grundlovsfest, Hundredeårs grundlovsfest
Abonnér på 'Nyheder fra Filminstituttet' og få seneste nyt om dansk film og Filminstituttets aktiviteter i din indbakke. Nyhedsbrevet udkommer 3-4 gange om måneden.