Den trettenårige Kims forældre har måttet opgive deres landbrug og er flyttet til byen. I den nye skole udsættes Kim for meget grov mobning, og hverken hos de travle forældre eller hos lærerne møder han nogen form for støtte eller forståelse.
Hans-Henrik Jørgensen lavede denne film om mobning på opfordring fra Statens Filmcentral. Debatfilmen var fiktion, men omfattende samtaler med lærere, skolepsykologer og politifolk lå til grund for manuskriptet. Den fik ordinær biografpremiere, men blev forbudt for børn under tolv år. Censuren fandt den så sort og stærkt virkende, at den uden pædagogisk bearbejdelse kunne skabe angst og utryghed i denne aldersgruppe. Instruktøren henviste til, at de voldsproblemer, filmen skildrede, allerede begyndte før tolvårsalderen. I pressen blev filmcensuren også stærkt kritiseret, selvom flere anmeldere samtidigt måtte beklage, at filmen slet ingen anvisninger gav på mulige løsninger af problemerne. Den modtog imidlertid en Bodil-pris som årets bedste kortfilm. Gennem firserne blev "Historien om Kim Skov" en af de mest udlejede film fra Statens Filmcentral nogensinde.
Filmen er delvist optaget på det, der i dag hedder Kildegårdskolen Vest (dengang Hjortespring Skole) i Herlev.
Mere information
Asbjørn Skytte: En blodtud på film... MacGuffin 41-42/1982.
Abonnér på 'Nyheder fra Filminstituttet' og få seneste nyt om dansk film og Filminstituttets aktiviteter i din indbakke. Nyhedsbrevet udkommer 3-4 gange om måneden.