På en oversvømmet mark pløjer en bonde med træplov og okseforspand, og derefter bearbejdes jorden videre med hakke og er nu klar til udplantning. De små risplanter sættes med hånden ned i den sumpede jord. Mens planterne vokser, fortsættes arbejdet på andre marker. Når risen skal høstes, sker det med en lille riskniv. Kvinderne skærer planterne af en for en, hvorpå mændene samler dem i neg ved at ombinde dem ved stråenes fod. De stilles op med toppen nedad, hvorpå de på bambusstænger bæres til et tørt sted.
Galathea-Ekspeditionen 2 fandt sted fra 15. okt. 1950 til 29. juni 1952 under ledelse af zoolog dr. Anton Frederik Bruun fra Danmarks Akvarium og kommandør Svend Greve. Formålet var dels en videnskabelig ekspedition, dels at præsentere dansk kultur- og erhvervsliv i de planlagte anløbslande. Det videnskabelige arbejde var fortrinsvist fokuseret på dybhavsundersøgelser. Dyrelivet i dybderne på verdens oceaner skulle undersøges, og der skulle foretages hydrografiske undersøgelser og undersøgelse af jordens magnetisme. Fregatten Galathea tilbagelagde under sin jordomsejling 63.700 sømil (= ca. 118.000 km), besøgte 26 lande og lagde til i omkring 70 havne.
Abonnér på 'Nyheder fra Filminstituttet' og få seneste nyt om dansk film og Filminstituttets aktiviteter i din indbakke. Nyhedsbrevet udkommer 3-4 gange om måneden.