Lotte Svendsen bliver ny konsulent for spillefilm

ANSÆTTELSE. Det Danske Filminstituts bestyrelse har ansat filminstruktør Lotte Svendsen som ny konsulent for spillefilm med særligt ansvar for støtte til børne- og ungdomsfilm.

Lotte Svendsen tiltræder 1. september som ny filmkonsulent med særligt ansvar for støtte til børne- og ungdomsfilm.

Kontakt

Claus Ladegaard
Adm. direktør
Tlf. +45 4032 6212
clausl@dfi.dk

Lotte Svendsen blev færdiguddannet filminstruktør på Den Danske Filmskole i 1995. I 1999 debuterede hun med spillefilmen ’Bornholms Stemme’, og sammen med Mette Horn skabte Lotte Svendsen den populære tv-serie for børn ’Max’ (2007), som senere blev til tre spillefilm om Max Pinlig, der har høstet både international hæder og Robert’er. Senest har Lotte Svendsen instrueret familiefilmen ’Sikke et Cirkus’ (2017). Før Filmskolen instruerede Lotte Svendsen til tv og var midt i halvfemserne medstifter af satiregruppen ’Emmas Dilemma’.

Direktør for Filminstituttet, Claus Ladegaard, siger om valget af Lotte Svendsen:

”Med Lotte Svendsen som børnefilmkonsulent har vi fået en markant profil med dybt og indgående kendskab til at lave film til børn og unge. Hun besidder samtidig den nysgerrighed og åbenhed, der skal til, for at kunne se potentialet i andres projekter. Lotte Svendsen har et skarpt øje for moderne børn og deres mediebrug og de krav, det stiller til fremtidens film til børn og unge.”

Selv siger Lotte Svendsen:

”Min far opdrog os under devisen, at voksne er børn, som er blevet vanvittige. Han viste os ’Bennys badekar’, ’Zappa’, ’Kammerat Napoleon’ og ’Kundskabens træ’, og vi kunne se, at han havde ret. Som filmkonsulent vil jeg kæmpe for børne- og ungeområdet: Det skal hypes, ikke kun i branchen, men i befolkningens bevidsthed. Jeg vil skabe et rum for de kreative, hvor der er højt til loftet, og jeg glæder mig til at blive udfordret og modsagt.”