Næste ansøgningsfrist er 9. august

Anden runde for ansøgninger om støtte til dokumentarprojekter via NORDDOK II er åben frem til 9. august kl. 12 dansk tid.

Den anden af årets tre ansøgningsrunder for støtte til dokumentarproduktioner med fokus på Rigsfællesskabet har deadline 9. august kl. 12 dansk tid.

Årets tredje og sidste ansøgningsrunde har deadline 1. november kl. 12 dansk tid.

Det er desuden muligt at søge støtte til kompetence- og netværksopbygning, der styrker filmmiljøerne i Grønland og på Færøerne. Denne støtte har ikke deadlines og kan søges løbende.

Om NORDDOK II

NORDDOK II er etableret med en særbevilling på finansloven 2021 på 27,1 mio. kr. for perioden 2022-2024.

9 mio. kr. er budgettet på for 2022.

NORDDOK II er en fortsættelse af NORDDOK I, som i 2019 blev aftalt mellem den danske statsminister, lagmanden på Færøerne og formanden for Naalakkersuisut i Grønland. Det overordnede formål var, dengang som nu, at udbrede viden om Rigsfællesskabet.

Om NORDDOK II-redaktionen

Redaktionen på består af Jan Berg Jørgensen fra Færøerne, Klaus Georg Hansen fra Grønland og filmkonsulent Heidi Kim Andersen fra Det Danske Filminstitut.

Klaus Georg er formand for sammenslutningen Film.gl, der organiserer grønlandske filmprofessionelle. Som embedsmand i Grønlands Hjemmestyre arbejder han med etableringen af et filminstitut i Grønland.

Jan Berg Jørgensen har grundlagt film- og videoværkstedet Klipfisk på Færøerne, og han er formand for Filmshúsið – Det Færøske Filminstitut.

Heidi Kim Andersen har siden januar 2021 været filmkonsulent for kort- og dokumentarfilm på Det Danske Filminstitut. Hun har mange års erfaring med at producere dokumentarfilm.

Tags: