Kirstine Vinderskov bliver ny konsulent for spillefilm

ANSÆTTELSE. Det Danske Filminstituts bestyrelse har ansat Kirstine Vinderskov som ny konsulent for spillefilm med særligt ansvar for støtte til børne- og ungdomsfilm.

Kirstine Vinderskov tiltræder 1. september som ny filmkonsulent med særligt ansvar for støtte til børne- og ungdomsfilm. Hun afløser Lotte Svendsen.

Kirstine Vinderskov kommer fra en stilling som Head of Kids & Family i Nordisk Film Distribution, hvor hun har været ansvarlig for udvikling af børne- og familiefilm og tv-serier. Samme sted har hun tidligere været både udviklingsredaktør og kanalredaktør med fokus på indhold og kanaler til børn og unge. Kirstine Vinderskov har desuden bl.a. været chef for DR Ramasjang og DR Ultra og udviklingsredaktør på børnebogsforlaget Carlsen.

Direktør for Filminstituttet, Claus Ladegaard, siger om valget af Kirstine Vinderskov:

"Det er med meget stort glæde, at vi ansætter Kirstine Vinderskov som ny spillefilmkonsulent for børn og unge. Hun kommer med stærke kvalifikationer, når det drejer sig om projektudvikling og samarbejde med de kreative kræfter, og samtidig har hun omfattende erfaringer med at arbejde med børn og unge som målgruppe i forskellige medier og formater og på forskellige platforme."

Selv siger Kirstine Vinderskov:

"Jeg tiltræder stillingen i en tid, hvor der virkelig skal arbejdes med at skabe stærke fortællinger til de danske børn og unge, og jeg glæder mig vildt til at være med til at bidrage til, at det sker."