Nyt støtteinitiativ skal skabe interaktive dokumentariske fortællinger

STØTTE. Filminstituttet lancerer et nyt støtteinitiativ, der skal udforske krydsfeltet mellem digitale spil og dokumentarfilm. Støtteordningerne for hhv. spil og dokumentarfilm er gået sammen om et call til branchen om formfornyende projekter med interaktive og dokumentariske elementer.

Med et nyt initiativ ønsker Filminstituttet at skabe digitale dokumentariske fortællinger, der formmæssigt er fornyende i forhold til inddragelsen af brugeren og anknytningen til virkeligheden. Producer på Filminstituttets Spilordning, Mikkel Thomassen, siger om tiltaget:

"Der findes et potentiale i krydsfeltet mellem dokumentarområdet og spil/interaktive projekter, hvor vi også allerede har set en række projekter med stor lyst til at eksperimentere. Men formfornyende projekter kan i sagens natur have svært ved at passe ind i vores eksisterende rammer, og derfor forsøger vi med dette initiativ at bløde lidt op for rammerne og udvide de definitioner af det dokumentariske og det interaktive, som vi normalt bruger. Initiativet er båret af en dyb nysgerrighed på, hvilken type nye projekter den opblødning kan muliggøre, og vi håber at det kan udvikle begge områder og skabe ny viden og erfaringer til branchen."

Kontakt

Mikkel Thomassen
Producer
Tlf. +45 4061 9362
mikkelt@dfi.dk

Det nye støttetiltag sigter efter at støtte projekter, der både er innovative og fornyende i deres form, men som også har kulturel og samfundsmæssig relevans. I første omgang kan der søges om støtte til projektudvikling, og der er afsat en pulje på 1.000.000 kr., som forventes at kunne igangsætte 3-5 projekter.

Ansøgere skal være forankret i et dansk produktionsselskab med adgang til de fornødne kompetencer til at gennemføre projektet. Deadline for ansøgning til udviklingsstøtte er 9. januar 2024.