Ændringer i pligtaflevering

NYE VILKÅR. Fra 1. januar er der justeringer i reglerne for pligtaflevering. Hensigten er, at både filmproducenter og Filminstituttet kan spare tid og få mindre administration. Læs om ændringerne her.

En vigtig del af justeringerne er en revision af, hvad der skal afleveres, at afleveringerne skal komme samlet, og at en række start- og slutskilte er afskaffet.

Nye afleveringslister

Pligtafleveringslisterne er blevet revideret, så de i endnu højere grad tilpasses Pligtafleveringslovens hensigt, nemlig at bevare den danske filmproduktion for eftertiden. Se dem på pligtafleveringens hjemmeside www.dfi.dk/stoette/pligtaflevering.

Slut med drypvise afleveringer

En betydelig ændring er, at Filminstituttets pligtafleveringsafdeling ikke længere modtager afleveringsmateriale drypvist. Alt materiale i de enkelte (én eller to) afleveringer vil kun blive modtaget, hvis det uploades samtidigt og i de korrekte formater og kvalitet. Hensigten er at spare tid og administration både hos filmproducenterne og i Filminstituttet.

Vi afskaffer nogle skilte

Der vil ikke fremover være krav om DFI-start og -slutskilte på produktioner støttet af Kort- og Dokumentarafdelingen og Public Service Puljen. Filminstituttet skal selvfølgelig fortsat krediteres i selve produktionerne. Hensigten er at forenkle afleveringen for producenterne og undgå tidsspilde ved fejlbehæftede afleveringer.

De nye lister og regler vil gælde fra 1. januar 2024.

Kontakt

Pligtafleveringen
Filmarkivet
Naverland 13
2600 Glostrup
 
pligtaflevering@dfi.dk