The End udtaget til Toronto

INTERNATIONAL. Joshua Oppenheimers stjernespækkede danskproducerede musical 'The End' er udtaget til Toronto-festivalen, som begynder 5. september.

Med stjerner som Tilda Swinton, George MacKay, Moses Ingram, Michael Shannon på rollelisten får Joshua Oppenheimers 'The End' premiere på Toronto International Film Festival i det prestigefyldte program: Special Presentations.

Den Oscar-nominerede instruktør har skabt en musical om en af de sidste familier i live på jorden. Da en fremmed ung kvindes pludselige ankomst truer deres luksusliv i en bunker dybt under jorden, begynder familiens søn at sætte spørgsmålstegn ved deres tilsyneladende perfekte eksistens.

'The End' er skrevet af Joshua Oppenheimer og Rasmus Heisterberg og produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Signe Byrge Sørensen har tidligere produceret Joshua Oppenheimers to Oscar-nominerede dokumentarfilm 'The Act of Killing' og 'The Look of Silence'. Filmen er desuden støttet af Den Vestdanske Filmpulje, FilmFyn, Nordisk Film & TV Fond og Eurimages og produceret i samarbejde med DR.

Filmen distribueres af Filmbazar i biograferne for Scandinavian Film Distribution. Der er endnu ikke fastsat en dansk premieredato.


I Special Presentations-programmet vises også Magnus von Horns 'Pigen med nålen', der havde verdenspremiere på Cannes-festivalen. 

'Pigen med nålen' får dansk premiere 23. januar 2025.

Toronto Filmfestivalen

Toronto Filmfestivalen er en af Nordamerikas største og regnes som en vigtig platform for europæiske film på det amerikanske marked.

Toronto Filmfestivalen 2022 løber fra 5. til 15. september.