Ny leder af New Danish Screen

ANSÆTTELSE. Filminstituttet har ansat Heidi Maria Faisst som ny leder af støtteordningen for talentudvikling, New Danish Screen. Hun tiltræder 1. september.

Den kommende leder af New Danish Screen, Heidi Maria Faisst, er en erfaren manuskriptforfatter og instruktør inden for både film og tv-fiktion. Heidi Maria Faisst er uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 2003.

Filminstituttets fiktionschef, Malene Blenkov, siger:

For mere information

Malene Blenkov
Fiktionschef
Tlf. +45 4075 8100
maleneb@dfi.dk

"Heidi Maria Faisst kommer med præcis dét, New Danish Screen har brug for fremadrettet, for fortsat at være en ordning, der rummer og stimulerer det nyskabende, det udforskende, det modige, det kunstneriske. Heidis kombination af nysgerrighed, chancevillighed og ro i sin dybe faglige forankring, vil være et stort aktiv i en proces, som er alt andet end det sædvanlige – i dialog og i energisk samarbejde med Danmarks nye lovende filmtalenter. Det er med stor entusiasme, vi byder Heidi velkommen, og vi glæder os til de mål, som samarbejdet vil føre dansk films sprøde talenter frem til."

Heidi Maria Faisst siger selv:

"Vi lever i en vild tid. Der blæser nye vinde i verden, som værdimæssigt trækker mennesker ud på yderkanterne. Det får konflikter til at blusse både globalt og i de nære mellemmenneskelige relationer. Der er vigtigt og intenst stof at fortælle om, og det kalder i mine øjne på kunstnerisk mod, åbenhed og inklusion. Jeg glæder mig til, sammen med ansøgerne at nære en ordning, der oser af nysgerrighed og ambitioner og samtidig rummer menneskerne og det menneskelige. Jeg tror på, vi præsterer bedst, når der er plads til præcis den, vi er, og til den forskellighed vi har, både som mennesker, i projekterne og i måden vi arbejder med dem på.

Jeg glæder mig til at bakke op og udfordre – til at facilitere mod og hjerteblod og på sigt se nye modige film udkomme."

Heidi Maria Faisst tiltræder stillingen 1. september. Hun overtager fra Mette Damgaard Sørensen, som har været kunstnerisk leder af New Danish Screen siden 2014. Senere afholdes en velkomst- og afskedsreception på Filminstituttet.

Fakta

Det Danske Filminstituts talentudviklingsordning, New Danish Screen, støtter professionel talentudvikling inden for filmområdet.

Formålet er at sikre en løbende udvikling og fornyelse af dansk film.

Ordningen kan støtte film produceret af talenter inden for fiktion og dokumentar med fokus på talenternes debut i lange formater på lavbudgetvilkår.

Lederen af New Danish Screen har ansvar for at lede og udvikle ordningens støttefokus samt repræsentere ordningen udadtil.