Mange bække små

Alternative (distributions)muligheder for indiefilm i det digitale landskab

Skønt markedet er stadig mere udfordrende for indiefilm, er der mulighed for at sælge til en bred vifte af VOD-platforme, som ofte også har appetit på lidt ældre film.

Det er muligt at indgå flere ikke-eksklusive aftaler på tværs af regioner og vinduer (tvod, svod, avod og nu FAST-kanaler), der tæller mange flere end blot de store globale spillere (såsom Netflix og Amazon) og sælge til mellemstore konkurrenter og til udvalgte komplementære mindre nicheplatforme.

Nogle af disse mindre kendte platforme kan også lejlighedsvis finansiere eller medfinansiere nye produktioner, herunder episodisk historiefortælling i kort form.

I dette foredrag vil VOD-ekspert og tidligere advokat Wendy Bernfeld fra Rights Stuff give et overblik over et digitalt landskab i konstant udvikling.

Hvilke platforme kan man sælge til og hvordan når man bedst ud til dem? Oplægget vil også omfatte de forskellige former for OTT-streamer-forretningsmodeller og -vinduer (TVOD/SVOD/AVOD/FAST og hybridvariationer).

Rådgivning

Efter foredraget, som varer ca. 45 min., stiller Wendy op til korte 1-1 samtaler om specifikke projekter.


Wendy Bernfeld (@wbernfeld), stifter af og CEO hos Rights Stuff, er en passioneret filmentusiast med mere end 25 års erfaring med opstart af film/paytv/VOD/OTT-kanaler, forretningsudvikling mm.

Siden hun grundlagde sin konsulentvirksomhed Rights Stuff i 1999, har hun arbejdet med indholdsstrategi og pragmatisk licensing, herunder kuratering, indkøb, distribution og udvikling, for at maksimere rettigheder/vinduer/publikum på tværs af et digitalt landskab i udvikling.

Nøgleekspertisen er internationale pay/SVOD/AVOD/FAST-licensing og Originals-aftaler - både traditionelle og digitale på tværs af platforme, og de rækker ud over de fem store globale streamere til andre tematiske og regionale tjenester, der konkurrerer med og supplerer dem.

Wendy er også en hyppig foredragsholder, moderator og workshopleder inden for digitale medier og forhandlingsstrategier, samt en stærk tilhænger af produktions- og festivalsektoren, bl.a. i advisory boards og juryer.

I 2010 blev Wendy udnævnt til »Brave Thinkers of Indie Film, 2010« af den Oscar-vindende uafhængige producer Ted Hope.

Hendes seneste artikel for The Film Collaborative, "A Practical Guide to Distributing Your Film Internationally" blev publiceret i maj 2024.

INFO

Hvornår
Mandag d. 23. september 2024
Kl. 15:00

Hvor
Mødelokalet HIMMELSKIBET
Gothersgade 55, 4. sal

Sprog
Engelsk

Tilmelding