To nye 60/40-film

Det Danske Filminstitut har givet produktionsstøtte til to nye spillefilm: komedien "Parterapi" af Kenneth Kainz og familiefilmen "Storm" af Giacomo Campeotto.

I "Parterapi" køber Anders og Puk deres længe ventede drømmevilla. For at få råd må de udleje underetagen til parterapeuten Ulrik. Inden de får set sig om, får Ulrik sat deres ellers så fine ægteskab på en hård prøve.

Parret spilles af Nikolaj Lie Kaas og Sidse Babett Knudsen, mens Søren Pilmark spiller rollen som terapeut. Manuskriptet er udviklet af Jannik Tai Mosholt og instruktøren selv. Tomas Radoor og René Ezra producerer for Nordisk Film. Det Danske Filminstitut har givet tilsagn om betinget støtte på 4,9 mio. kr. via 60/40-ordningen. Optagelserne til "Parterapi" begynder i marts, og der er forventet premiere i starten af 2010.

I "Storm" befrier 12-årige Freddie hunden Storm fra sin usympatiske ejer Simon. For at beholde Storm skal Freddie betale den urimelige Simon. Freddie tilmelder nu Storm til et hundevæddeløb for at skaffe pengene. Mens Simon gør alt for at modarbejde væddeløbet, må Freddie kæmpe en sej kamp kun hjulpet af sin far, vennerne og naboen fru Andersen.

Marcus Rønnov spiller Freddie, Troels Lyby hans far og Kirsten Lehfeldt fru Andersen. Rollen som hundens ejer indtages af Søren Malling, mens titelrollen spilles af hunden Kenzo. Manuskriptet er udarbejdet af Ib og Jørgen Kastrup. Henrik Møller-Sørensen og Jennifer Green producerer for ASA Film. Det Danske Filminstitut har bevilget 5,7 mio. kr. via 60/40-ordningen. Optagelserne er netop begyndt.

For yderligere information
 

"Parterapi" – Nordisk Film
Tomas Radoor, tomas.radoor@nordiskfilm.com, 2682 1990

"Storm" – ASA Film
Henrik Møller-Sørensen, henrik@asafilm.dk, 4040 4026

Det Danske Filminstitut
Marianne Moritzen, mariannem@dfi.dk, 3374 3451