Nyt overblik over den internationale distribution af dansk film

INTERNATIONALT. Filminstituttet har i samarbejde med en international platform for overvågning af filmdistribution etableret websitet ’Watch Danish Films’. Sitet giver et helt nyt overblik over, hvor danske film bliver vist i udlandet på tværs af biografer og streamingplatforme.

Med det nye website ’Watch Danish Films’ har Filminstituttet gjort det muligt at følge med i dansk film – også uden for landets grænser. Med overvågning af de godt 300 bredest distribuerede danske spillefilm, dokumentarfilm og børnefilm, er det via det nye site muligt at filtrere på alverdens lande og få et overblik over de biografer og streamingtjenester, som viser filmene i det valgte land. 

'Watch Danish Films' er lavet på biograf- og streamingovervågnings-platformen Usheru, som sikrer, at oplysningerne om, hvilke danske film, der figurerer på hvilke tjenester i hvilke lande, kontinuerligt opdateres. For ambassader, kulturinstitutioner og almindelige filmfans i øvrigt betyder det, at det nu er betydeligt nemmere at finde frem til, hvilke danske film, det er muligt at streame eller se i biografen i det land, man befinder sig. 

Filminstituttets Internationale chef, Jacob Neiiendam, udtaler:

"Vi glæder os til at se, hvordan platformen kan bidrage til den internationale promovering af dansk film. Dét, at der nu findes et overblik over så mange danske films internationale tilgængelighed, er både godt nyt for dem, der ønsker at se danske film uden for Danmark og for os, der arbejde med at skabe synlighed og opmærksomhed omkring dem. Sitet giver os en helt ny indsigt i distributionen af de danske film, vi arbejder med på det internationale marked."

’Watch Danish Films’ er blevet til med støtte fra Slots- og Kulturstyrelsen, og sitet vil løbende blive opdateret med nye film.

Besøg sitet ’Watch Danish Films’.
Læs mere om content discovery platformen Usheru.