Søren Frellesen bliver ny filmkonsulent

ANSÆTTELSE. Søren Frellesen tiltræder 1. oktober som ny filmkonsulent for spillefilm.

Efter indstilling fra Rådet for Spillefilm har Det Danske Filminstituts bestyrelse ansat Søren Frellesen som ny filmkonsulent. Han afløser Kalle Bjerkø, der tiltrådte som konsulent i 2019.

Søren Frellesen har som manuskriptforfatter og filminstruktør en karriere, der strækker sig over flere årtier. Han debuterede som manuskriptforfatter til en spillefilm med 'Kærlighed ved første hik' (1999) og fik instruktørdebut med 'Anja & Viktor - i medgang og modgang' (2008). Han har arbejdet på en bred vifte af film og tv-serier, især rettet mod familier og børn.

Fra fiktionschef Malene Blenkov lyder det:

For yderligere information

Malene Blenkov
Fiktionschef
Tlf. +45 4075 8100
maleneb@dfi.dk

"Med en alsidig baggrund træder Søren Frellesen ind i Filminstituttet med et erklæret åbent sind. Hans kreative karriere spænder bredt, og som serie- og film-buff rummer han en dyb kærlighed til film i alle genrer. Dette, sammen med hans vedvarende nysgerrighed, vil skabe en inspirerende energi for ansøgerne. Jeg er helt sikker på, at hans virke som filmkonsulent vil være til stor gavn for en alsidig og stærk dansk filmbranche fremadrettet."

Søren Frellesen siger selv om sin nye stilling:

"Gennem stillingen som filmkonsulent drømmer jeg om at bidrage til at bevare og udvikle dansk films høje niveau. Jeg vil hjælpe filmskabere med at gennemføre og beskytte deres vision – fra idé til endelig film. Jeg er åben overfor alle genrer og historier og vil ikke komme med dekreter om specifikke temaer eller indhold. Jeg er først og fremmest interesseret i unikke stemmer, der kan engagere publikum følelsesmæssigt." 

Søren Frellesen tiltræder 1. oktober 2024.