Ole Christian Madsen laver ny spillefilm

I PRODUKTION. Ole Christian Madsen har netop afsluttet optagelserne til sin kommende spillefilm om angrebet på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge i februar 2015.

Den 15. marts lagde Ole Christian Madsen og hans filmhold sidste hånd på optagelserne til en spillefilm, der tager udgangspunkt i hændelserne i 2015, hvor to mistede livet og flere blev såret, da en radikaliseret IS-sympatisør angreb et kulturhus og synagogen i København.

Angrebet startede lørdag den 14. februar 2015 i Kulturhuset Krudttønden, hvor Omar El-Hussein skød med en automatriffel ved et møde om ytringsfrihed med den kontroversielle svenske kunstner Lars Vilks. Filmproduceren Finn Nørgaard blev dræbt under angrebet, og fire andre såret. Senere tog gerningsmanden til synagogen, hvor han skød og dræbte en frivillig vagt, Dan Uzan, og sårede yderligere to betjente, hvorefter det igen lykkedes ham at slippe væk. Tidligt søndag morgen blev Omar El-Hussein dræbt af specialstyrker foran sin opgangsdør i Københavns Nordvest-kvarter.

SF Studios beskriver historien i Ole Christian Madsens film således:

I det isnende kolde Europa er folk ved at komme videre efter det chokerende terrorangreb på Charlie Hebdo tidligere på vinteren, men i København har den prøveløsladte Omar sine egne planer. Filmmanden Finn, den jødiske vagt Dan, den nedslidte betjent fra Politiets Aktionsstyrke Rico lever deres forskellige liv uden at vide, at de inden længe vil krydse Omars spor i en fatal og skelsættende nat.

På rollelisten er Lars Brygmann som Finn, Nikolaj Coster-Waldau er i rollen som Rico, Jakob Oftebro er Ricos partner i Politiets Aktionsstyrke, og Sonja Richter spiller Finns kæreste. Adam Buschard indtager rollen som Dan, mens Albert Arthur Amiryan spiller Omar.

Filmen er skrevet af Ole Christian Madsen og Lars K. Andersen og produceres af Malene Blenkov for Creative Alliance med støtte fra Det Danske Filminstitut.

Filmen distribueres af SF Studios, og der er forventet dansk biografpremiere i slutningen af 2019.