Eva Mulvad bliver ny filmkonsulent for dokumentarfilm

ANSÆTTELSE. Eva Mulvad tiltræder den 15. oktober 2024 som ny konsulent for kort- og dokumentarfilm.

Efter indstilling fra Rådet for Kort- og Dokumentarfilm har Det Danske Filminstituts bestyrelse ansat Eva Mulvad som ny filmkonsulent. Hun afløser Frank Piasecki Poulsen, der tiltrådte som konsulent for dokumentarfilm i 2019.

Som filmkonsulent bliver det Eva Mulvads primære opgave at varetage den kunstneriske vurdering af ansøgninger om udviklings- og produktionsstøtte og indstille egnede projekter til støtte.

Eva Mulvad er uddannet fra Den Danske Filmskoles dokumentarlinje i 2001 og har siden lavet en lang række film og serier. Hendes film er kendt for at komme tæt på sine hovedpersoner med en nænsomhed og forståelse, som afdækker deres indre liv og følelsesmæssige dybder. Eva Mulvad har for sine film modtaget priser på verdens førende filmfestivaler som Chicago International Film Festival, Kalovy Vary International Filmfestival, IDFA i Amsterdam og Sundance Film Festival, og i 2011 modtog hun Roos-prisen.

For mere information

Ane Mandrup
Afdelingschef, Dokumentar
Tlf. +45 2027 7872
anem@dfi.dk

Fra dokumentarchef Ane Mandrup lyder det:

Med Eva Mulvad får Filminstituttet en særdeles kompetent filmkonsulent for dokumentarfilm. Hun kommer med en bred erfaring, både som instruktør af væsentlige dokumentariske værker som 'Vores lykkes fjender' og 'Det gode liv', og som konsulent og executive producer på et utal af film. Med hendes store faglige indsigt har hun de bedste forudsætninger for at støtte og udvikle dansk dokumentarfilm."

Eva Mulvad siger selv om sin nye stilling:

“Hvad kan man drømme om? At skabe fortællinger, som betyder noget for andre? At insistere på nuancer i et mediebillede præget af højt tempo og polariserede konflikter? At lave billeder, der viser vores tid lige nu, og som kan overleveres som en rigdom til eftertiden? Alt det har jeg arbejdet for de sidste 20 år som instruktør. Jeg glæder mig til at arbejde videre med det fokus fra en ny position sammen med alle de dygtige mennesker i dokumentarbranchen."

Eva Mulvad tiltræder den 15. oktober 2024.


Tags: